Esteettömyys

Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasala-talo sijaitsevat Kangasalan keskustassa,
ja meille on helppo tulla

Saapuminen ja pysäköinti

Osoite:
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

Reittiohjeet ›

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsevat Kangasalan keskustassa, kylkikyljessä pääkirjaston kanssa, torin ja keskusaukion tuntumassa.

Lähin esteetön pysäköintipaikka sijaitsee Kangasalan torin paikoitusalueella (osoitteessa Torikatu) Apteekin puoleisessa päädyssä. Esteettömältä pysäköintipaikalta on noin 30 metrin matka Kangasala-talon pääoville.
Taksit ja saattajat voivat ajaa Kangasala-talon pääoville Kuohunharjuntieltä.

Liikkuminen ja tilat

Kaikissa Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon tiloissa voi liikkua esteettömästi. Talon pääovet avautuvat automaattisesti. Pääovilla on alle 2 cm:n kynnys.

Lipunmyynti ja taidemuseon sisäänkäynti sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa pääovesta oikealle.

Esteetön WC sijaitsee Kangasala-talon ensimmäisessä kerroksessa. Samassa tilassa on myös lastenhoitohuone.

Talossa liikkumista varten voi lainata pyörätuolia ja lastenrattaita Kangasala-talolta. Taidemuseossa on taitettavia tuoleja lepohetkiä varten.

Kangasala-talossa on kaksi kerrosta ja taidemuseossa kolme kerrosta. Kangasala-talon hissi sijaitsee talon ja kirjaston yhdyskäytävällä, lasioven takana. Taidemuseon hissi sijaitsee museon ensimmäisen kerroksen syvennyksessä.

Kangasala-talon konserttisaliin Kangasala-saliin kuljetaan molemmista kerroksista. Salin pääovet sijaitsevat toisessa kerroksessa.

Avustajaa tai apuvälineitä tarvitsevat asiakkaat

Kimmo Pyykkö -taidemuseoon avustajat pääsevät aina maksutta avustettavan kanssa.

Kangasala-talon salissa on kaksi pyörätuolipaikkaa, yksi rivin 10 kummassakin päädyssä. Pyörätuolipaikoille kuljetaan toisen kerroksen ovista.

Avustajalle varataan irtotuoli pyörätuolipaikan viereen, ja avustajalippu on aina maksuton Kangasala-talon oman tuotannon tapahtumissa. Talossa järjestettävien vuokratapahtumien lippukäytännöt ovat aina järjestäjän vastuulla. Pyydämme asiakkaita varmistamaan lipunoston yhteydessä, onko avustajan lippu kyseisessä tapahtumassa ilmainen.

Apuvälineiden kanssa liikkuva voi kulkea Kangasala-talon konserttisaliin ensimmäisestä kerroksesta, lipunmyyntiä vastapäätä olevasta salin ovesta. Permantorivien ja nousevan katsomon ensimmäisen rivin päätypaikoille on esteetön kulku.

Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja K-Kino ovat Vammaiskorttikohteita.

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös meillä. Olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme.

Opaskoirat

Opaskoirat ovat tervetulleita Kangasala-taloon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseoon. Kangasala-salin tapahtumiin opaskoiran kanssa tulevien asiakkaiden tulee varata paikat etukäteen. Koiralle järjestetään rauhallinen tila tapahtuman ajaksi tai asiakkaalle osoitetaan salista paikka, jonka läheisyydessä on tila koiralle.

Vaatteiden ja tavaroiden säilytys

Taidemuseon asiakkaille Kangasala-talolla on maksuton vaatesäilytys lipunmyyntiä vastapäätä. Vaatesäilytyksen vieressä on pieniä pantittomasti lukittavia lokerikoita.

Kangasala-salin tapahtumiin saapuvilta asiakkailta peritään 2 €:n naulakkopalvelumaksu.

Induktiosilmukka

Kuulokojeen käyttäjiä varten on Kangasala-saliin asennettu kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä. Parhaimmat paikat löytyvät salin keskirivien reunoilta.

Lisätietoja Kangasala-talon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon esiteettömyydestä ja saavutettavuudesta Kangasala-talon infosta.

Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee -näyttely sijaitsee taidemuseon kolmannessa kerroksessa.

Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee -näyttely sijaitsee taidemuseon kolmannessa kerroksessa. Kuva: Jussi Koivunen.

Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja K-Kino ovat Vammaiskorttikohteita.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste