Ajankohtaista

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.
23.1.2020

Katutaidetaustaisen Jussi TwoSevenin yksityisnäyttely All Is One ottaa kantaa luonnon puolesta - näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Jussi TwoSeven (s. 1983 Espoo) on helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa. Jussi TwoSeven kasvoi graffitikulttuurin parissa ja perinteisen graffitin ja katutaiteen vaikutus on nähtävissä hänen työskentelytavoissaan ja teostensa estetiikassa. Hän on myös yksi tunnetuimmista suomalaisista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista. All Is One -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on Jussi TwoSevenin ensimmäinen taidemuseoon ripustettu yksityisnäyttely.

17.1.2020

Kutsu Jussi TwoSevenin näyttelyn All Is One avajaisiin la 25.1. klo 13

Näyttelyn avajaiset pidetään la 25.1 klo 13-17. Avajaiset alkavat Kangasala-talon salissa klo 13. Näyttelyn avaa tietokirjailija ja toimittaja Jari Tamminen. Taiteilija on paikalla ja tavattavissa. Tervetuloa!

9.1.2020

Tule katsomaan kuinka seinämaalaus syntyy - katutaidetaustaisen Jussi TwoSevenin näyttely valmistuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttely All Is One on rakenteilla Kimmo Pyykkö -taidemuseossa, Kangasalla. Medialla on mahdollisuus tulla katsomaan ti-ke 14.1.-15.1., miten sapluunatekniikalle tehty seinämaalaus syntyy. Jussi TwoSevenin näyttely All Is One avautuu la 25.1. kaikille avoimilla avajaisilla.

Riitta Nelimarkan taiteilijatapaaminen Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 28.11.2019
3.1.2020

Riitta Nelimarkan näyttelyn viimeisenä viikonloppuna 4.-5.1. maksuton sisäänpääsy

Riitta Nelimarkan näyttely Bardo Bardo on päättymässä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Viimeisenä viikonloppuna 4.-5.1. taidemuseoon on maksuton sisäänpääsy. Lauantaina museo on avoinna klo 11-17 ja sunnuntaina klo 11-15. Sunnuntain ohjelmaan kuuluu yleisöopastus klo 13.

Jussi TwoSevenin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keväällä 2020.
28.11.2019

Kimmo Pyykkö -taidemuseon 2020 näyttelyvuoden taiteilijoina Jussi TwoSeven ja Reidar Särestöniemi

Graffitikulttuurista ja katutaiteesta ammentavan kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttely avaa vuoden 2020 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Oheisohjelma tarjoaa luentoja graffitikulttuurista ja urbaanista taiteesta. Kesäkuussa taidemuseon valtaa lappilainen kuvasto, kun Reidar Särestöniemen näyttely avautuu taidemuseossa.

Taiteilijatapaamisessa Riitta Nelimarkka – tilaisuus Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 28.11.2019 klo 17.30
23.11.2019

Taiteilijatapaamisessa Riitta Nelimarkka – tilaisuus Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 28.11. klo 17.30

Riitta Nelimarkka kertoo torstaisessa taiteilijatapaamisessa laajasti taiteestaan, työskentelystään ja elämästään. Taiteilijatapaaminen järjestetään Kimmo Pyykkö -taidemuseon toisessa kerroksessa 28.11. klo 17.30 -19.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta Kangasala-talon Galleriassa marras- ja joulukuussa 2019.
11.11.2019

Taidemaalari Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta Kangasala-talon galleriassa päättää näyttelyvuoden

Taidemaalarina ja taiteilija-tutkijana työskentelevän tamperelaisen Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta on avautunut Kangasala-talon galleriassa. Lamminen tutkii taiteilijan tapaa havainnoida maisemaa ja väriä. Näyttelyyn liittyvä taiteilijatapaaminen pidetään sunnuntaina 1.12. klo 14. Tiina Lammisen näyttely galleriassa on esillä 6.11. – 21.12. Galleriaan on vapaa pääsy.

Marraskuussa 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa luennoi varkautelainen ryijytaiteen asiantuntija Tuomas Sopanen, joka valottaa teemaa keräilyn näkökulmasta.
8.11.2019

Tuomas Sopanen luennoi ryijytaiteen historiasta keräilijän silmin Kangasalla to 14.11.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa järjestää syksyllä ryijytaiteen historiaan liittyviä luentoja. Marraskuussa aiheesta luennoi varkautelainen ryijytaiteen asiantuntija Tuomas Sopanen, joka valottaa teemaa keräilyn näkökulmasta. Luennolle on vapaa pääsy ja se pidetään Kangasala-talon valtuustosalissa.

Kangasala-talo on Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelema kulttuurikeskus Kangasalan keskustassa.
6.11.2019

Kimmo Pyykkö -taidemuseo pääsi valtionosuuden piiriin

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) on nimennyt valtionosuuden piiriin 124 museota. Kimmo Pyykkö -taidemuseo pääsee ainoana uutena valtionosuuden piiriin Pirkanmaalta. Taidemuseolle myönnetään valtionosuuksina 3,5 henkilötyövuotta (92 930€). Kangasala-talon osana toimiva taidemuseo avattiin yleisölle 30.1.2015.

Tarina Uhra Simberg-Ehrströmin Metsä-ryijystä aloittaa ryijytaiteen luentosarjan Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
25.10.2019

Kimmo Pyykkö -taidemuseo yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa järjestävät syyskaudella kaksi Riitta Nelimarkan näyttelyyn liittyvää luentoa. Ensimmäisen luennon pitää taidehistorioitsija Minna Polus to 31.10. klo 17.30-19.00. Hän kertoo Hugo Simbergin tyttärestä tekstiilitaiteilija Uhra Simberg-Ehrströmistä ja Montrealin maailman näyttelyssäkin esillä olleesta jättiläismäisestä Metsä-ryijystä. Toisen luennon aiheena on suomalaiseen ryijyn monisatavuotinen tarina. Aiheesta luennoi emeritus professori Tuomas Sopanen to 14.11. klo 17.30-19. Molempina torstaina myös taidemuseoon on vapaa pääsy klo 17-19. Varsinaisena luentopaikkana on Kangasala-talon Valtuustosali. Luennoille on vapaa pääsy ja ne ovat kaikille avoimia.

Näytä lisää