Simo Riikonen Mobiliassa museoiden illassa Kangasalla 15.8.2019
10.8.2019

Museoiden ilta to 15.8. tarjoaa tapahtumia maksutta iltakymmeneen asti

Viidettä kertaa Kangasalla järjestettävä Museoiden ilta tarjoaa monenlaista tekemistä ja kokemista torstaina 15. elokuuta klo 17 alkaen. Taidemaalari Einar Ilmonin elämään ja taiteeseen voi tutustua Einarin kävelykierroksella sekä kontrabasisti Ahti Lassilan musiikin siivittämänä Walking bass -kierroksella Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Tapahtumassa on mukana yhteensä yhdeksän paikalliskohdetta, joihin kaikkiin on illan aikana vapaa pääsy.

13.7.2019

Kimmon päivää juhlitaan taiteilijatapaamisilla ja ilmaisella sisäänpääsyllä

Kimmon nimipäivä 2.8. on vuotuinen Kimmo Pyykkö -taidemuseon maksuton tapahtumapäivä. Tänä vuonna päivän ohjelmaan kuuluu kaksi taiteilijatapaamista sekä maksuton sisäänpääsy taidemuseon näyttelyihin koko päivän ajan.

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
11.7.2019

Tutustu Einar Ilmonin näyttelyyn kuraattorikierroksella heinäkuussa

Tutustu Einar Ilmonin näyttelyyn kuraattorikierroksella heinäkuussa keskiviikkoisin klo 13. Näyttelyn kuraattorin Soila Kaipiaisen kierroksella kuulet teosvalintojen lisäksi näyttelyprosessista. Opastus sisältyy taidemuseon pääsymaksuun.

Einar Ilmonin näyttelyssä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on nähtävillä myös muutama Helene Schjerfbeckin teos.
4.7.2019

"Kaikki maalaavat!" Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä ja kuvataiteen päivänä 10.7.

Kaikki maalaavat! -maalaustapahtuma on osa valtakunnallista Suurta Maalaustapahtumaa, jota vietetään taidemaalari Helene Schjerfbeckin (1862-1946) syntymäpäivänä ja kuvataiteen päivänä 10.7. Myös Kangasalla pääset maalaamaan yhdessä muiden kanssa tuona päivänä! Maalaamme ulkona Ukkijärven rannalla ja Lepokodin tuntumassa klo 13-16. Kokoontuminen Kimmo Pyykkö -taidemuseon edessä ke 10.7. klo 13., josta lähdemme yhdessä kohti Kangasalan Lepokotia.

Aulis Aarnion romaani Väsynyt Vaeltaja kertoo Einar Ilmonin ja Ilmonien sivistysperheen elämästä 1900-luvun alkuvuosikymmeninä.
26.6.2019

Einar Ilmonin syntymäpäivää 29.6. juhlitaan Einarista kertovalla romaanilla

Kangasalalaisen taidemaalari Einar Ilmonin (1880 - 1946) syntymäpäivää vietetään lauantaina 29. kesäkuuta Kangasalan Lepokodilla, Einar Ilmonille tutussa ympäristössä, jossa toimittaja Jussi Lähde haastattelee Ilmonista romaanin kirjoittanutta Aulis Aarniota. Tapahtuman on järjestänyt Kimmo Pyykkö -taidemuseo, jossa on paraikaa esillä Einar Ilmonin näyttely.

Erno Peltosen näyttely Aamusta iltaan Kangasala-talossa kesällä 2019.
19.6.2019

Tamperelaisen kuvataiteilija Erno Peltosen maalauksissa kiteytyy lapsuuden kiireetön aika

Kangasala-talon galleriaan on ripustettu Erno Peltosen (s. 1978) näyttely Aamusta iltaan, jossa lapsuuden tunnemuistot ovat saaneet kuvallisen muodon. Peltonen kuvaa maalauksissaan lapsuuden aikaa, kesiä, jolloin päiviä leimasi kiireettömyys aina tylsyyteen asti. Kahdeksan teoksen kokonaisuudessa yhdistyvät muotokuva- ja maisemamaalauksen perinne modernin maailman elementteihin, kuten Lego- ja Smurffi-hahmoihin.

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kesällä 2019.
10.6.2019

Kuka oli taidemaalari Einar Ilmoni? kysytään Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesässä

Kesäkuun 8. päivänä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautui kangasalalaisen taidemaalari Einar Ilmonin (1880-1946) näyttely. Mutta kuka oikeastaan oli Einar Ilmoni? Näyttelyn oheisohjelma tarjoaa monenlaisia vastauksia tähän. Puolen tunnin johdannoilla ja sunnuntaiopastuksilla keskustellaan Einar Ilmonin elämästä ja taiteesta. Lauantaina 16.6. kävellään Einarin jalan jäljissä ja hänen maisemassaan oppaan johdolla.

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kesällä 2019.
5.6.2019

Einar Ilmoni ja opettajansa Helene Schjerfbeck Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 8.6. – 1.9.2019

Kangasalalaisen Einar Ilmonin (1880-1946) näyttelyä on odotettu ja toivottu Kimmo Pyykkö -taidemuseon ohjelmaan museon toiminnan alusta saakka. Nyt se sitten toteutuu. Taidemuseon kesänäyttely esittelee kahdessa kerroksessa Einar Ilmonin taiteen keskeisimpiä aiheita. Ilmonin teosten rinnalle on ripustettu muutama Helene Schjerfbeckin teos. Näyttely on avoinna 8.6. – 1.9.2019.

Samuli Heimosen näyttely Monesta yksi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
23.4.2019

Susi ulvoo ja muita eläinten ääniä Lasten lauantaissa 27.4.

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestävät Lasten lauantain 27.4.2019. Lasten oma opastus Samuli Heimosen näyttelyyn lähtee klo 10. Hiljainen puu ja soivat metsän otukset klo 11 Kangasala-salissa on samalla kertaa ihastuttava musiikkisatu ja englannin kielikylpy.

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
17.4.2019

Kesällä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu Einar Ilmonin näyttely

Kesäkuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu kangasalalaisen kuvataiteilija Einar Ilmonin (1880-1946) odotettu näyttely. Taidemuseon kahteen kerrokseen sijoittuvassa näyttelyssä esitellään Ilmonin tyypillisimpiä teemoja; henkilökuvia, omakuvia, maisemia ja uskonnollisia aiheita. Ilmonin teosten rinnalle ripustetaan muutama teos myös hänen opettajaltaan Helene Schjerfbeckiltä. Schjerfbeckiä ja Ilmonia yhdisti paitsi tyylilliset pyrkimykset, maalaustapa ja aihevalinnat, myös sielullinen yhteys ja eristäytynyt elämätapa. Näyttelyssä on esillä noin 55 teosta.

Näytä lisää