Ajankohtaista

Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.9.2020 – 3.1.2021.
3.9.2020

Kuvista kokoelmaksi -näyttely esittelee Kangasalan kaupungin omistamaa taidetta

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn näyttelyssä Kuvista kokoelmaksi - Kangasalan kaupungin taidetta tarkastellaan esimerkein, miten julkinen taidekokoelma syntyy ja karttuu. Julkinen taidekokoelma näyttäytyy kaupunkilaisille edustusmuotokuvina valtuustosalissa, taidegrafiikkana työhuoneissa ja terveyskeskusten odotustiloissa, kuvituksina koulujen ja päiväkotien seinillä, veistoksina puistoissa ja aukioilla sekä seinämaalauksina lähiöissä.

Anssi Kasitonni on yksi Kuvista kokoelmaksi -näyttelyn taiteilijoista.
21.8.2020

Kuvista kokoelmaksi -näyttely tuo esille kaikkien kaupunkilaisten yhdessä omistamaa taidetta 19.9. alkaen

Syksyllä 2020 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään kaikkien kaupungilaisten yhdessä omistamaa kuvataidetta, kun Kuvista kokoelmaksi -näyttely avautuu 19.9.2020. Näyttely on koottu Kangasalan kaupungin taidekokoelmasta.

Museoiden ilta Kimmo Pyykkö -taidemuseossa ja Kangasala-talossa to 13.8.2020.
7.8.2020

Museoiden ilta Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 13.8. klo 17-22

Kangasalla vietetään Museoiden iltaa to 13.8.2020 klo 17 alkaen. Illan aikana voi tutustua myös Kimmo Pyykkö -taidemuseoon, jonne on maksuton sisäänpääsy klo 22 asti.

Nuorten non-stop graffitityöpaja Kangasalla 22.8.2020
5.8.2020

Nuorten non-stop graffitipajassa tehdään yhteinen, moniosainen graffiti purettavan rakennuksen seinään

Pikkolan vanha päiväkoti saa uuden ilmeen, kun nuoret pääsevät toteuttamaan itseään taiteilijavetoisen urbaania taidetta tuottavan pirkanmaalaisen yhdistyksen Spraycankontrol ry:n ohjaamana. Graffitityöpaja pyörii non-stoppina la 22.8. klo 15-21. Työpajaohjaajina toimii Spraycankontrol ry.

Kimmon nimipäivä 2.8. on vuotuinen Kimmo Pyykkö -taidemuseon maksuton tapahtumapäivä.
23.7.2020

Kimmon päivä 2.8.2020 – Profiili -teoksen ensiesitys taidemuseossa

Kimmon nimipäivää vietetään elokuun 2. päivänä ja se on perinteisesti ollut kuvanveistäjä Kimmo Pyykön nimeä kantavan taidemuseon maksuton tapahtumapäivä. Sunnuntaina 2.8.2020 taidemuseoon on vapaa pääsy klo 11-15. Opastettu kierros alkaa klo 13.00. Tapahtumapäivänä esillä on uutta nähtävää, kun Profiili -reliefi nähdään ensimmäisen kerran.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon julkaisema näyttelyjulkaisu Jussi TwoSeven: All Is One
1.6.2020

Näyttelyjulkaisu muraalimaalauksia tekevästä Jussi TwoSevenistä ilmestyy 2.6.

Museon uudelleen avaamisen yhteydessä ilmestyy näyttelyjulkaisu Jussi TwoSevenin näyttelystä ja urasta.

Turvallinen näyttelykäynti 2.6. avautuvassa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Jussi TwoSevenin näyttely jatkuu kesän yli.
29.5.2020

Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasala-talo avaavat yleisötoiminnot asteittain ja hallitusti 2.6.2020 alkaen. Toiminnan järjestämisessä noudatetaan viranomaisohjeita. Ohjeistuksia ja toimintaa kehitetään jatkuvasti kohti mahdollisimman turvallista toimintaympäristöä asiakkaille ja henkilökunnalle.

Karanteeni KOTONA valokuvanäyttely Kangasala-talossa 9.5.-7.6.2020.
12.5.2020

Kangasalalaisten perheiden karanteeniarkea esillä ikkunanäyttelyssä Kangasala-talossa

Karanteeni KOTONA valokuvanäyttely on kahden kangasalalaisen valokuvaajan Laura Tammiston ja Reetta Murasen dokumentaarinen kuvausprojekti kangasalalaisista koronapandemian keskellä. Tammisto ja Muranen kiersivät kuvauskaluston kanssa pitkin Kangasalaa yhden huhtikuisen viikonlopun ajan. Kuvattavia perheitä etsittiin sosiaalisen median kanavien kautta ja mukaan ilmoittautui 51 rohkeaa ja persoonallista perhettä. Karanteeni KOTONA on ikkunanäyttely ja siihen voi tutustua turvallisesti ulkoa katsoen. Näyttely on esillä 9.5.-7.6.2020.

Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyyn voi tutustua verkossa
7.5.2020

Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyyn voi tutustua verkossa

Katutaidetaustaisen kuvataiteilijan Jussi TwoSevenin (s. 1983) ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa oli avoinna Kimmo Pyykkö -taidemuseossa reilun kuukauden verran, kun koronapandemian rajoitustoimet sulkivat näyttelyn. All Is One -verkkonäyttely esittelee poimintoja taidemuseon kahteen kerrokseen ripustetusta näyttelystä, joka käsittelee ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta. Verkkonäyttelyyn voi tutustua suomeksi ja englanniksi.

16.3.2020

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä K-Kino on suljettu

Valtioneuvoston 16.3.2020 tekemien päätösten mukaisesti Kangasala-talo sulkee ovensa. Kaikki Kangasala-talossa järjestettäväksi suunnitellut tapahtumat on toistaiseksi peruttu, samoin K-Kinon elokuvat. Kimmo Pyykkö -taidemuseo on suljettu. Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne ja pysykää terveinä!

Näytä lisää