16.3.2020

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä K-Kino on suljettu

Valtioneuvoston 16.3.2020 tekemien päätösten mukaisesti Kangasala-talo sulkee ovensa. Kaikki Kangasala-talossa järjestettäväksi suunnitellut tapahtumat on toistaiseksi peruttu, samoin K-Kinon elokuvat. Kimmo Pyykkö -taidemuseo on suljettu. Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne ja pysykää terveinä!

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.
13.3.2020

Taidemuseo auki normaalisti, tapahtumat peruttu

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on toistaiseksi auki normaalisti. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan. Museon tapahtumat, kuten luennot 19.3. ja 2.4., Lasten lauantai 21.3. ja peruuntuneen Museoiden Yön (16.5.) taiteilijatapaaminen Jussi TwoSevenin kanssa, on peruttu.

Graffititaiteeseen liittyviä luentoja maalis-huhtikuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
7.3.2020

Taiteen tohtori Piritta Malinen luennoi 19.3. aiheesta Graffiti: alakulttuurista trendikkääksi julkisen taiteen lajiksi. Väitöskirjaa valmisteleva Kai Ylinen puolestaan puhuu graffiteista ja kaupunkisuunnittelusta 2.4. ja kysyy, mitä arvokasta merkitystä graffiteilla ja graffitialueella on. Luennot liittyvät graffiti- ja katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaan. Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää luennot yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa Kangasala-talon valtuustosalissa. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Lasten lauantain räppityöpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen.
7.3.2020

Koko perhe räppää Kimmo Pyykkö -taidemuseon lasten lauantaina 21.3.

Lasten lauantaina 21.3. klo 10-12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Työpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen. Räppityöpaja on suunnattu lapsiperheille ja ala-asteikäisille ja sitä nuoremmille lapsille. Työpaja on maksuton. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille Lasten lauantaina klo 14 saakka.

Museolehtori opastaa Jussi TwoSevenin näyttelyä All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
17.2.2020

Senioripäivänä ke 19.2. opastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn klo 13 ja K-Kinossa Helene -elokuva klo 14.15

Senioripäivänä taidemuseo tarjoaa pääsyn museoon 2€:lla koko päivän. Opastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn klo 13 sisältyy pääsylipun hintaan. Kangasala-talon salissa K-Kino esittää taidemaalari Helene Schjerfbeckistä kertovan elokuvan Helene klo 14.15 alkaen. Liput 11€.

17.2.2020

Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa talvilomalla maksutonta ohjelmaa lapsille ja nuorille

Katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttelyn oheisohjelmassa on maksutonta tekemistä talvilomaviikolla lapsiperheille ja nuorille. Lasten lauantaina 22.2. klo 10 -12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille klo 14 saakka. Nuorten päivää vietetään lauantaina 29.2. klo 13 - 16. Nuorille suunnattu graffitiluento klo 13, jonka jälkeen ohjelmassa on ohjattu graffitien luonnostelutyöpaja klo 13.30 -16.

Kimmo Pyykkö, Pitkän matkan ateljee -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
11.2.2020

Museolehtori – tiedottajan vakinainen työsuhde Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Haemme joukkoomme museolehtori – tiedottajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 9.3.2020 lähtien tai sopimuksen mukaan. Museolehtorina vastaat museon yleisötyöstä ja tiedottamisesta sekä museon markkinoinnista. Työhön liittyy tapahtumien, taiteilijatapaamisten ja työpajojen suunnittelua ja toteuttamista. Osa tapahtumista järjestetään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Museolehtorina tehtäviisi kuuluu myös opastusten käsikirjoittamista ja oppaiden ohjaamista sekä teemallisten, eri ikäryhmät huomioivien opastusten suunnittelua ja toteutusta.

Aikuisille tarkoitettu Nyt piirretään!-piirustuskurssi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa helmi- ja maaliskuussa 2020.
31.1.2020

Arkkitehti Markku Lahtinen kannustaa kaikkia piirtämään – aikuisten piirustuskurssi alkaa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 13.2.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa käynnistyy helmikuussa aikuisille tarkoitettu Nyt piirretään!-piirustuskurssi. Opettajaksi on pyydetty intohimoinen piirtäjä ja Kangasalan kaava-arkkitehtinä pitkään toiminut Markku Lahtinen, joka kannustaa kokeilemaan piirtämistä, vaikka edellisestä kerrasta olisi kulunut jo vuosikausia. Piirtämään pääsee taidemuseon pääsymaksulla ja museo tarjoaa välineet. Piirustusillat torstaisin 13.2., 20.2., (EI 27.2.), 5.3. ja 12.3. klo 17.30–19 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

23.1.2020

Katutaidetaustaisen Jussi TwoSevenin yksityisnäyttely All Is One ottaa kantaa luonnon puolesta - näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Jussi TwoSeven (s. 1983 Espoo) on helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa. Jussi TwoSeven kasvoi graffitikulttuurin parissa ja perinteisen graffitin ja katutaiteen vaikutus on nähtävissä hänen työskentelytavoissaan ja teostensa estetiikassa. Hän on myös yksi tunnetuimmista suomalaisista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista. All Is One -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on Jussi TwoSevenin ensimmäinen taidemuseoon ripustettu yksityisnäyttely.

17.1.2020

Kutsu Jussi TwoSevenin näyttelyn All Is One avajaisiin la 25.1. klo 13

Näyttelyn avajaiset pidetään la 25.1 klo 13-17. Avajaiset alkavat Kangasala-talon salissa klo 13. Näyttelyn avaa tietokirjailija ja toimittaja Jari Tamminen. Taiteilija on paikalla ja tavattavissa. Tervetuloa!

Näytä lisää