Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kesällä 2019.
5.6.2019

Einar Ilmoni ja opettajansa Helene Schjerfbeck Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 8.6. – 1.9.2019

Kangasalalaisen Einar Ilmonin (1880-1946) näyttelyä on odotettu ja toivottu Kimmo Pyykkö -taidemuseon ohjelmaan museon toiminnan alusta saakka. Nyt se sitten toteutuu. Taidemuseon kesänäyttely esittelee kahdessa kerroksessa Einar Ilmonin taiteen keskeisimpiä aiheita. Ilmonin teosten rinnalle on ripustettu muutama Helene Schjerfbeckin teos. Näyttely on avoinna 8.6. – 1.9.2019.

23.4.2019

Susi ulvoo ja muita eläinten ääniä Lasten lauantaissa 27.4.

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestävät Lasten lauantain 27.4.2019. Lasten oma opastus Samuli Heimosen näyttelyyn lähtee klo 10. Hiljainen puu ja soivat metsän otukset klo 11 Kangasala-salissa on samalla kertaa ihastuttava musiikkisatu ja englannin kielikylpy.

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
17.4.2019

Kesällä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu Einar Ilmonin näyttely

Kesäkuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu kangasalalaisen kuvataiteilija Einar Ilmonin (1880-1946) odotettu näyttely. Taidemuseon kahteen kerrokseen sijoittuvassa näyttelyssä esitellään Ilmonin tyypillisimpiä teemoja; henkilökuvia, omakuvia, maisemia ja uskonnollisia aiheita. Ilmonin teosten rinnalle ripustetaan muutama teos myös hänen opettajaltaan Helene Schjerfbeckiltä. Schjerfbeckiä ja Ilmonia yhdisti paitsi tyylilliset pyrkimykset, maalaustapa ja aihevalinnat, myös sielullinen yhteys ja eristäytynyt elämätapa. Näyttelyssä on esillä noin 55 teosta.

Lasten lauantai Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
14.4.2019

Samuli Heimosen näyttely ja sen oheisohjelma tarjoavat jokaiselle jotakin

Kuvataiteilija Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyn monipuolinen oheisohjelma syventää näyttelykokemusta ja näyttelyn teemoja monin eri tavoin. Yleisöopastus sunnuntaisin klo 13 sisältyy pääsymaksun hintaan.

Samuli Heimosen taiteilijatapaaminen Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
4.4.2019

Taiteilijatapaamisessa to 11.4. Samuli Heimonen

Ensimmäisen taiteilijatapaamisen jälkeen helmikuussa taidemuseon toinen kerros oli täynnä ihmisiä, jotka olivat paitsi vaikuttuneita Samuli Heimosen teoksista, myös hänen kertojantaidoistaan. Jos et silloin päässyt paikalle, on ensi viikolla uusi tilaisuus. Torstaina 11.4. klo 17.30 pidetään Samuli Heimosen toinen taiteilijatapaaminen. Tule kuulemaan paikan päälle näyttelyn tarina! Huomaathan kuitenkin, että tilaan mahtuu rajoitettu määrä ihmisiä.

Lasten lauantai Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
19.2.2019

Lasten lauantai 23.2. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Eläimiä taiteessa – Kimmon rotat ja Samulin sudet

Kevään 2019 ensimmäistä Lasten lauantaita vietetään Kimmo Pyykkö -taidemuseolla 23.2. klo 10–14. Aiheena ovat Samuli Heimosen näyttelyn teemat: eläimet eri muodossaan. Lasten lauantaihin on vapaa pääsy, myös lasten mukana saapuville aikuisille.

7.2.2019

Pienistä osista syntyy kokonainen kuva - Samuli Heimosen näyttely on avautunut Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyssä on kaksi teemaa. Ensimmäinen käsittelee Heimosen vuonna 2015 aloittamia susi-aiheisia maalauksia. Susimuotokuviensa kautta Heimonen pohtii susien ihmisissä herättämiä ristiriitaisiakin mielikuvia. Toinen teemoista liittyy Heimosen taiteelliseen prosessiin, jonka seurauksena viimeisen vuoden aikana Heimosen eläinhahmot ovat saaneet mosaiikkimaisen käsittelyn. Näyttely on yleisölle avoinna 26.1–19.5.2019 taidemuseon kahdessa kerroksessa ja esillä on yhteensä 21 teosta vuosilta 2018–2019. Teoksista vain kaksi on ollut aiemmin julkisesti esillä.

23.1.2019

Samuli Heimonen näyttely Monesta yksi 26.1–19.5. Kimmo Pyykkö –taidemuseossa.

”Minua kiinnostaa, miten eläimiä inhimillistetään. Niissä nähdään jotain sinne kuulumatonta, ihmisten omia ongelmia, toiveita tai uhkia. Eläimet ovat kuin valkokankaita, jonne heijastetaan erilaisia kuvia.” – Samuli Heimonen