Puvustaja Heidi Jaakkola, kuva: Tiia Ennala
2.7.2024

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Valtaapitäviä-näyttelyssä tehdään yhteistyötä Kangasalan Pikkuteatterin kanssa

Valtaapitäviä-näyttelyssä on nähtävillä Rokokoo-tyylisiä roolivaatteita, jotka olivat näyttämöpukuina Kangasalan Pikkuteatterin näytelmässä Salaperäinen Taikahuilu. Kangasalan kulttuuriviikolla tiistaina 9.7. Klo 11 puvustaja Heidi Jaakkola opastaa kierroksen, jossa hän esittelee puvut ja kertoo niiden synnystä sekä puvustajan työstä. Kangasala-talon aulasta löytyy Heidi Jaakkolan valmistamia lasten roolipukuja, mekkoja ja viittoja, joita lapset pääsevät kokeilemaan.

Sinikka Meurman draamaopastaa Kaarina Maununtyttären roolissa. Kuva: Tiia Ennala
25.6.2024

Kangasalan oma kuninkaallinen Kaarina Maununtytär on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon Valtaapitäviä-näyttelyssä

Ilkka Väätin teos Kaarinan rasia (2024) on ensimmäistä kertaa esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon Valtaapitäviä-näyttelyssä. Inspiraatiota teokseen on haettu Liuksialan kartanon mailta löytyneestä hajusterasiasta, joka oli todennäköisesti Kaarina Maununtyttären käytössä hänen asuessaan Kangasalla. Sinikka Meurman puolestaan esiintyy Kaarina Maununtyttärenä, ja hänet voi tavata taidemuseossa Lasten löytöretkiviikolla to 27.6. klo 17 sekä Kangasalan kulttuuriviikolla ti 9.7. klo 12.

Buick 4D Electra Park Avenue -auto kadun varressa. Kuva: Tommi Aromaa/Mobilia
6.6.2024

Vallan teemaa Kangasalla – Valtaapitäviä-näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa sekä Mobilian Fenno Galleriassa

Kangasalla tutustutaan vallan teemaan kahden näyttelyn voimin, kun sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa että Mobiliassa avautuvat Valtaapitäviä-näyttelyt.

Valtaapitäviä-näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 15.6.–1.9.2024 ja 10.9.2024–5.1.2025
29.5.2024

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Valtaapitäviä-näyttely esittelee vallan teemaa laajasti eri taiteilijoiden tuotannon kautta 15.6.2024 alkaen

Valtaapitäviä-näyttelyssä nähdään monipuolinen kattaus teoksia mm. seuraavilta taiteilijoilta: Kaj Stenvall, Kim Simonsson, Tuula Lehtinen, Ilkka Väätti, Teemu Luoto, Maisa Majakka, Juhani Linnovaara, Arvo Siikamäki ja Kimmo Pyykkö.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tehdään yhteistyötä yliopistojen kanssa
13.4.2024

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tehdään yhteistyötä yliopistojen kanssa

Tampereen yliopiston sekä Hämeen kesäyliopiston opiskelijat järjestävät ohjattuja työpajoja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttelyn avajaiset Kangasala-salissa 27.1.2024, kuva: Tiia Ennala
2.2.2024

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avajaisten kävijäennätys

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevätkauden näyttely, Dialogos – kuvan kaunis keskustelu, rikkoi lauantaina 27.1.2024 näyttelyn avajaisten kaikkien aikojen kävijäennätyksen. Dialogos-näyttelyn avajaisiin saapui noin 350 vierasta, jotka taiteilijat Juha Merta ja Jouko Pullinen toivottivat henkilökohtaisesti tervetulleiksi.

Keväällä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keskustellaan taidekuvan kohtaamisesta
11.1.2024

Keväällä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keskustellaan taidekuvan kohtaamisesta

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa la 27.1.2024. Näyttelyn takana on työpari m&p Juha Merta ja Jouko Pullinen. Näyttely innostaa kävijiöitä taiteen elämykselliseen kohtaamiseen sekä keskusteluun.

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.