Ajankohtaista

Kimmo Pyykkö -taidemuseon julkaisema näyttelyjulkaisu Jussi TwoSeven: All Is One
1.6.2020

Näyttelyjulkaisu muraalimaalauksia tekevästä Jussi TwoSevenistä ilmestyy 2.6.

Museon uudelleen avaamisen yhteydessä ilmestyy näyttelyjulkaisu Jussi TwoSevenin näyttelystä ja urasta.

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.
29.5.2020

Turvallinen näyttelykäynti 2.6. avautuvassa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Jussi TwoSevenin näyttely jatkuu kesän yli.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasala-talo avaavat yleisötoiminnot asteittain ja hallitusti 2.6.2020 alkaen. Toiminnan järjestämisessä noudatetaan viranomaisohjeita. Ohjeistuksia ja toimintaa kehitetään jatkuvasti kohti mahdollisimman turvallista toimintaympäristöä asiakkaille ja henkilökunnalle.

Karanteeni KOTONA valokuvanäyttely Kangasala-talossa 9.5.-7.6.2020.
12.5.2020

Kangasalalaisten perheiden karanteeniarkea esillä ikkunanäyttelyssä Kangasala-talossa

Karanteeni KOTONA valokuvanäyttely on kahden kangasalalaisen valokuvaajan Laura Tammiston ja Reetta Murasen dokumentaarinen kuvausprojekti kangasalalaisista koronapandemian keskellä. Tammisto ja Muranen kiersivät kuvauskaluston kanssa pitkin Kangasalaa yhden huhtikuisen viikonlopun ajan. Kuvattavia perheitä etsittiin sosiaalisen median kanavien kautta ja mukaan ilmoittautui 51 rohkeaa ja persoonallista perhettä. Karanteeni KOTONA on ikkunanäyttely ja siihen voi tutustua turvallisesti ulkoa katsoen. Näyttely on esillä 9.5.-7.6.2020.

7.5.2020

Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyyn voi tutustua verkossa

Katutaidetaustaisen kuvataiteilijan Jussi TwoSevenin (s. 1983) ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa oli avoinna Kimmo Pyykkö -taidemuseossa reilun kuukauden verran, kun koronapandemian rajoitustoimet sulkivat näyttelyn. All Is One -verkkonäyttely esittelee poimintoja taidemuseon kahteen kerrokseen ripustetusta näyttelystä, joka käsittelee ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta. Verkkonäyttelyyn voi tutustua suomeksi ja englanniksi.

16.3.2020

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä K-Kino on suljettu

Valtioneuvoston 16.3.2020 tekemien päätösten mukaisesti Kangasala-talo sulkee ovensa. Kaikki Kangasala-talossa järjestettäväksi suunnitellut tapahtumat on toistaiseksi peruttu, samoin K-Kinon elokuvat. Kimmo Pyykkö -taidemuseo on suljettu. Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne ja pysykää terveinä!

13.3.2020

Taidemuseo auki normaalisti, tapahtumat peruttu

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on toistaiseksi auki normaalisti. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan. Museon tapahtumat, kuten luennot 19.3. ja 2.4., Lasten lauantai 21.3. ja peruuntuneen Museoiden Yön (16.5.) taiteilijatapaaminen Jussi TwoSevenin kanssa, on peruttu.

Graffititaiteeseen liittyviä luentoja maalis-huhtikuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
7.3.2020

Taiteen tohtori Piritta Malinen luennoi 19.3. aiheesta Graffiti: alakulttuurista trendikkääksi julkisen taiteen lajiksi. Väitöskirjaa valmisteleva Kai Ylinen puolestaan puhuu graffiteista ja kaupunkisuunnittelusta 2.4. ja kysyy, mitä arvokasta merkitystä graffiteilla ja graffitialueella on. Luennot liittyvät graffiti- ja katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaan. Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää luennot yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa Kangasala-talon valtuustosalissa. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Lasten lauantain räppityöpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen.
7.3.2020

Koko perhe räppää Kimmo Pyykkö -taidemuseon lasten lauantaina 21.3.

Lasten lauantaina 21.3. klo 10-12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Työpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen. Räppityöpaja on suunnattu lapsiperheille ja ala-asteikäisille ja sitä nuoremmille lapsille. Työpaja on maksuton. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille Lasten lauantaina klo 14 saakka.

Museolehtori opastaa Jussi TwoSevenin näyttelyä All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
17.2.2020

Senioripäivänä ke 19.2. opastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn klo 13 ja K-Kinossa Helene -elokuva klo 14.15

Senioripäivänä taidemuseo tarjoaa pääsyn museoon 2€:lla koko päivän. Opastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn klo 13 sisältyy pääsylipun hintaan. Kangasala-talon salissa K-Kino esittää taidemaalari Helene Schjerfbeckistä kertovan elokuvan Helene klo 14.15 alkaen. Liput 11€.

17.2.2020

Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa talvilomalla maksutonta ohjelmaa lapsille ja nuorille

Katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttelyn oheisohjelmassa on maksutonta tekemistä talvilomaviikolla lapsiperheille ja nuorille. Lasten lauantaina 22.2. klo 10 -12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille klo 14 saakka. Nuorten päivää vietetään lauantaina 29.2. klo 13 - 16. Nuorille suunnattu graffitiluento klo 13, jonka jälkeen ohjelmassa on ohjattu graffitien luonnostelutyöpaja klo 13.30 -16.

Näytä lisää