Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tehdään yhteistyötä yliopistojen kanssa
13.4.2024

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tehdään yhteistyötä yliopistojen kanssa

Tampereen yliopiston sekä Hämeen kesäyliopiston opiskelijat järjestävät ohjattuja työpajoja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttelyn avajaiset Kangasala-salissa 27.1.2024, kuva: Tiia Ennala
2.2.2024

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avajaisten kävijäennätys

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevätkauden näyttely, Dialogos – kuvan kaunis keskustelu, rikkoi lauantaina 27.1.2024 näyttelyn avajaisten kaikkien aikojen kävijäennätyksen. Dialogos-näyttelyn avajaisiin saapui noin 350 vierasta, jotka taiteilijat Juha Merta ja Jouko Pullinen toivottivat henkilökohtaisesti tervetulleiksi.

Keväällä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keskustellaan taidekuvan kohtaamisesta
11.1.2024

Keväällä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keskustellaan taidekuvan kohtaamisesta

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa la 27.1.2024. Näyttelyn takana on työpari m&p Juha Merta ja Jouko Pullinen. Näyttely innostaa kävijiöitä taiteen elämykselliseen kohtaamiseen sekä keskusteluun.

m&p: Gingo Biloba (yksityiskohta), 2023, Koivuvaneri, maalaus, telaus, valokuva, kaiverrus, hiekkapaperi. Kuva: Jussi Koivunen / Studio Koivunen Oy
8.12.2023

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2024 näyttelyohjelmisto on julkaistu

Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyissä vuonna 2024 teemoina ovat dialoginen yhteistyö, käsitteellinen taide sekä valta. Näyttelyohjelmiston avaa Dialogos – kuvan kaunis keskustelu. Työpari m&p eli taidemaalari Juha Merta ja taidegraafikko Jouko Pullinen tekevät käsitteellistä taidetta keskinäisenä vuoropuheluna. Kesäkuussa avautuva näyttely VALTAAPITÄVIÄ käsittelee vallan teemaa laajasti eri taiteilijoiden tuotannon kautta.

Mielenkiintoisia tarinoita Simo Kuntsin taidekokoelmasta Kuraattorinkierroksella Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
26.10.2023

Kuraattorinkierroksella Aikalaisia – 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta -näyttelyä tarkastellaan näyttelyn kuraattorin, Kuntsin säätiön asiamiehen Anne-Maj Salinin opastamana. Opastuksella kuullaan lisää säätiön synnystä, sen toiminnasta nykyään ja tarinoita taideteosten takaa. Anne-Maj Salin opastaa torstaina 9.11.2023 klo 17.30-19 Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.

Lauri Eriksson luennoi Maaliskuulaiset-ryhmän vaikutuspiiristä suomalaisessa taide-elämässä Kangasala-talon Valtuustosalissa
17.10.2023

Väitöskirjatutkija ja valokuvataiteilija Lauri Eriksson luennoi Maaliskuulaiset-ryhmän syntyvaiheista ja vaikutuspiiristä suomalaisessa taide-elämässä Kangasala-talon Valtuustosalissa torstaina 2.11.2023 klo 17.30-19. Luennolle on vapaa pääsy.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn tapahtumat
25.9.2023

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn tapahtumat

Kimmo Pyykkö -taidemuseolla avautui uusi näyttely Aikalaisia - 1960-70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta. Syksyn mittaan Kimmo Pyykkö -taidemuseolla saadaan nauttia vierailevan taiteilijan ohjaamista työpajoista, kuulla kiinnostava yleisöluento sekä hypätä näyttelyn kuraattorin matkaan opastetulle kierrokselle.

Juhani Harri: Iltapäivä, 1971, sekatekniikka, 70 x 62 cm, Kuntsin säätiö / Kuntsin modernin taiteen museo. Kuva: Mikko Lehtimäki/Vaasan kaupungin museot / Kuntsin modernin taiteen museon valokuva-arkisto.
31.8.2023

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Aikalaisia-näyttely esittelee kuvanveistäjä Kimmo Pyykön taiteilijakollegoita Kuntsin Säätiön kokoelmasta 16.9.2023 alkaen

Mauno Hartman, Kain Tapper, Arvo Siikamäki, Kimmo Kaivanto, Kauko Lehtinen, Ahti Lavonen, Juhani Harri, Jaakko Sievänen, Gunnar Pohjola, Aarno Salosmaa, Juhani Linnovaara. Muun muassa he olivat kuvanveistäjä Kimmo Pyykön (s. 1940) kollegoja 1960–70-lukujen suomalaisella taidekentällä. Aikalaisia – 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta esittelee kuvanveistäjä Kimmo Pyykön taiteilijakollegojen teoksia, maalauksia, veistoksia, esinekoosteita ja grafiikkaa suomalaisen nykytaiteen varhaiskausilta. Näyttelyn kuratoi Kuntsin Säätiön asiamies Anne-Maj Salin. Salin on tavattavissa Kimmo Pyykkö -taidemuseolla 6.-7.9.2023. Voit varata haastatteluajan kauttamme.

Museoiden iltana ja Taiteiden yönä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa soi jälleen kesän tapahtumissa tutuksi tullut Kangasalan urkutehtaan valmistama urkuharmoni ”Harri”
27.7.2023

Kimmo Pyykkö -taidemuseo osallistuu Kangasalan Museoiden iltaan ja taiteiden yöhön vapaalla sisäänpääsyllä taidemuseoiden näyttelyihin sekä kahdella Petra Käpin urkuharmonikonsertilla, joiden säestimenä toimii Erika Adamssonin DECADES – vuosikymmeniä -näyttelyssä esillä oleva Kangasalan urkutehtaan valmistama urkuharmoni – tuttavien kesken ”Harri”.

Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö ateljeessaan.
26.7.2023

Kimmo, kitara, Korvenperä ja Kivi – Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu Kimmon päivän kunniaksi monenmoista

Kimmo Pyykkö -taidemuseo viettää perinteistä Kimmon päivää keskiviikkona 2.8.2023 nimikkotaiteilijansa, kuvanveistäjä Kimmo Pyykön nimipäivän kunniaksi. Esillä on Wäinö Aaltosen Aleksis Kivi -muotokuva Pyykön omista kokoelmista. Lisäksi kangasalalainen tuottajasäveltäjä Heikki Mäenpää on säveltänyt päivää varten Korvenperä -sävellyksensä ensimmäisen osan, Kimmo, kitara ja Korvenperä. Sävellyksen ensiesitys kuullaan Kimmon päivänä 2.8.2023 Kimmo Pyykkö -taidemuseon 3. kerroksen pysyvässä näyttelyssä Pitkän matkan ateljee, näyttelyssä esillä olevalla, Kimmo Pyykön muotoilemalla ja Juha Lottosen teknisesti toteuttamalla kitaralla säestettynä. Myös lapsille julkaistaan Kimmon päivänä uusi Pitkän matkan ateljee -taidesuunnistus!

Näytä lisää

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.