10.10.2019

Palatsien valo loistaa Kangasala-talon galleriassa 3.11.2019 asti.

Lauri Laineen ja Mari Rantasen barokki- ja renessanssitaiteesta ja -arkkitehtuurista vaikutteensa ottaneet grafiikan vedokset on ripustettu Kangasala-talon gallerian takaseinälle. Pikkiriikkiset teokset vaativat tarkkaan katsomisen taitoa, jotta niiden hienous avautuu katsojalle. Kahden kuvataiteilijan yhteisnäyttely – Palatsien valoa – on Pirkanmaan aluetaidemuseon tuottama lainattava kiertonäyttely, joka on nähtävillä Kangasala-talon galleriassa 3.11. saakka.

Riitta Nelimarkan näyttely Bardo Bardo Kimmo Pyykkö -taidemuseossa syksyllä 2019.
8.10.2019

Väri-ilottelua Lasten lauantaina 12.10. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Lasten lauantaina 12.10. nautitaan väreistä ja iloitellaan taiteilija Riitta Nelimarkan hengessä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Lasten opastus alkaa klo 10 ja ohjatussa työpajassa tehdään värikäs pehmokollaasi. Työpaja on avoinna klo 14 saakka. Tapahtuma on maksuton lapsille ja lasten mukana saapuville aikuisille.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo näyttää Riitta Nelimarkan ja Jaakko Seeckin animaation 7 veljestä Aleksis Kiven päivänä 10.10.2019.
7.10.2019

Riitta Nelimarkan 7 veljestä -animaatio esitetään Aleksis Kiven päivänä torstaina 10.10. klo 12 Kangasala-talon valtuustosalissa

Aleksis Kiven päivänä 10.10. klo 12 Kangasala-talon valtuustosalissa esitetään Riitta Nelimarkan ja hänen miehensä Jaakko Seeckin tekemä kokopitkä kollaasianimaatio 7 veljestä. Kuten teatterijohtaja Lars Svedberg Riitta Nelimarkan Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuneen näyttelyn avajaispuheessaan sattuvasti sanoi, pitäisi tämä palkittu animaatio tulla esitetyksi ja katsotuksi Aleksis Kiven päivänä vuosittain, kuten Edvin Laineen Tuntematon sotilaskin jokaisena itsenäisyyspäivänä. Elokuvan kesto 64 min. Esitys on avoin kaikille ja maksuton.

20.9.2019

Riitta Nelimarkan näyttely pursuaa iloa ja hehkuvia värejä - näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 21.9.2019

Omaleimaisen ja monipuolisen taiteilijan, professori Riitta Nelimarkan näyttely avautuu la 21.9. Taidemuseon kaksi kerrosta täyttävä, iloa ja väriä pursuava näyttely Bardo Bardo esittelee Nelimarkan villareliefejä, piirustuksia, grafiikkaa, maalauksia, valokuvamontaaseja, animaatioita ja lasi- sekä villaveistoksia, joista uusimmat ovat vuodelta 2019. Villeissä teoksissa figuratiiviset ja olennot, kuten Nelimarkan alter ego Elise, seikkailevat ja kommentoivat elämän mysteereitä.

Soile Jääskeläisen näyttely Ajan kerrostumia Kangasala-talon Galleriassa syyskuussa 2019.
10.9.2019

Soile Jääskeläisen näyttely "Ajan kerrostumia" 3.9. - 29.9.2019 Kangasala-talon galleriassa

Kangasala-talon galleriassa on avautunut taidemaalari Soile Jääskeläisen näyttely ”Ajan kerrostumia”. Näyttelyssä on esillä kymmenen sekatekniikalla tehtyä piirustusta, jotka ovat valmistuneet vuosina 2018 ja 2019. Kangasalla kasvaneen ja Tampereella työskentelevän Jääskeläisen taiteilijatapaaminen pidetään näyttelyn viimeisenä päivänä 29.9.

30.8.2019

Riitta Nelimarkan näyttely tuo väri-ilottelua Kimmo Pyykkö -taidemuseoon - näyttely avautuu 21.9.

Syksyllä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään omaleimaisen ja monipuolisen taiteilijan, professori Riitta Nelimarkan näyttely Bardo Bardo - teoksia alitajunnan labyrinteistä. Nelimarkan alter ego Elise seuralaisineen ja muut tarinalliset hahmot valloittavat taidemuseon näyttelytilat. Riitta Nelimarkan näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 21.9.2019 – 5.1.2020.

Einar Ilmonin öljyvärityö Tytönpää Eila Tulenheimo on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyssä kesällä 2019.
24.8.2019

Vielä ehtii: Einar Ilmonin näyttely päättyy 1.syyskuuta!

Vielä ehdit nähdä Kangasalan oman taidemaalarin Einar Ilmonin näyttelyn ja osallistua näyttelyn viimeisiin oheistapahtumiin!

Simo Riikonen Mobiliassa museoiden illassa Kangasalla 15.8.2019
10.8.2019

Museoiden ilta to 15.8. tarjoaa tapahtumia maksutta iltakymmeneen asti

Viidettä kertaa Kangasalla järjestettävä Museoiden ilta tarjoaa monenlaista tekemistä ja kokemista torstaina 15. elokuuta klo 17 alkaen. Taidemaalari Einar Ilmonin elämään ja taiteeseen voi tutustua Einarin kävelykierroksella sekä kontrabasisti Ahti Lassilan musiikin siivittämänä Walking bass -kierroksella Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Tapahtumassa on mukana yhteensä yhdeksän paikalliskohdetta, joihin kaikkiin on illan aikana vapaa pääsy.

13.7.2019

Kimmon päivää juhlitaan taiteilijatapaamisilla ja ilmaisella sisäänpääsyllä

Kimmon nimipäivä 2.8. on vuotuinen Kimmo Pyykkö -taidemuseon maksuton tapahtumapäivä. Tänä vuonna päivän ohjelmaan kuuluu kaksi taiteilijatapaamista sekä maksuton sisäänpääsy taidemuseon näyttelyihin koko päivän ajan.

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
11.7.2019

Tutustu Einar Ilmonin näyttelyyn kuraattorikierroksella heinäkuussa

Tutustu Einar Ilmonin näyttelyyn kuraattorikierroksella heinäkuussa keskiviikkoisin klo 13. Näyttelyn kuraattorin Soila Kaipiaisen kierroksella kuulet teosvalintojen lisäksi näyttelyprosessista. Opastus sisältyy taidemuseon pääsymaksuun.

Näytä lisää