Medialle

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on korkeatasoista kuvataidetta esittelevä vuonna 2015 avattu taidemuseo Kangasalan keskustassa, Kangasala-talossa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee arkkitehtuuriltaan palkitussa Kangasala-talossa, 20 minuuttia Tampereelta.

Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta ympäri vuoden kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita.

Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille.

Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

 

Materiaalipankki medialle

Kysy lisää

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi

Soila Kaipiainen
Intendentti
050 502 1036
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

 

Tiedotteet

Interiööri näyttelystä Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia. Kuva: Jussi Koivunen
22.9.2022
Kimmo Pyykkö -taidemuseolla on tulevalla viikolla luvassa FT Kimmo Sarjeen yleisöluento, syksyn ensimmäinen Senioripäivä opastuksineen sekä sunnuntaiopastus yleisölle.
Kimmo Kaivanto: Sininen ajattelija, 1971, maalattu muovi, Kimmo Kaivanto säätiö. Kuva: Jussi Koivunen
16.9.2022
Kimmo Pyykkö -taidemuseon 17.9. avautuvassa näyttelyssä Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia yleisötapahtumat pitävät sisällään monipuolista ohjelmaa. Tutut sunnuntaiopastukset alkavat 25.9. klo 13.
Kimmo Kaivanto, Monumentti muistomerkille
7.9.2022
Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu 17.9. rakastetun tamperelaistaiteilijan, Kimmo Kaivannon näyttely.
Museoiden iltana 11.8.2022 Kimmo Pyykkö -taidemuseolla kuullaan kontrabasisti Ahti Lassilan Walking bass –kierros, jossa syntyy ainutkertainen sävelmaailma Hevosia – Horses näyttelyyn.
3.8.2022
Kimmo Pyykkö -taidemuseon ohjelmassa tavataan Kangasalan kesäheppa Maikki, kuullaan kontrabasisti Ahti Lassilan Walking bass -sävelkierros ja päästään tutustumaan näyttelyihin opastuksilla.
Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö ateljeessaan.
21.7.2022
Kimmon päivän taideteoksena esitellään tänä vuonna Pablo Picasson litografia "Le vieux Roi" Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Teos kuuluu kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön yksityiskokoelmiin ja se on esillä ensimmäistä kertaa Kangasalla. Perinteiseen tapaan Kimmon päivänä 2.8.2022 taidemuseoon on vapaa pääsy.
Ke​pparikeskiviikko 20.7.2022 klo 12–17 Kimmo Pyykkö -taidemuseolla.
15.7.2022
Kangasala-talon edustalla kesän ajan olevalla keppihevosradalla vietetään hauskaa koko perheen tapahtumapäivää, Kepparikeskiviikkoa 20.7. klo 12–17. Radalle ovat kaikki innokkaat tervetulleita ratsastamaan keppihevosilla iloisen taustamusiikin tahtiin. Keppihevosia voi lainata paikan päältä tai tuoda oman mukana. Tarjolla on myös ohjausta keppariratsastuksen alkeisiin ja muuta mukavaa ohjelmaa. Rata sopii sekä vasta-alkajille että lajia jo pidempään harrastaneille. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Jokaiselle ratsastajalle on myös luvassa pieni makea palkinto.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste