Medialle

Kimmo Pyykkö -taidemuseon on korkeatasoista kuvataidetta esittelevä vuonna 2015 avattu taidemuseo Kangasalan keskustasssa, Kangasala-talossa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee arkkitehtuuriltaan palkitussa Kangasala-talossa, 20 minuuttia Tampereelta.

Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta ympäri vuoden kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita.

Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille.

Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

 

Materiaalipankki medialle

Kysy lisää

Tiina Kuivalainen
Tiedottaja
040 773 0196
tiina.kuivalainen@kangasala-talo.fi

Soila Kaipiainen
Intendentti
050 502 1036
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

 

Tiedotteet

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.
29.5.2020
Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasala-talo avaavat yleisötoiminnot asteittain ja hallitusti 2.6.2020 alkaen. Toiminnan järjestämisessä noudatetaan viranomaisohjeita. Ohjeistuksia ja toimintaa kehitetään jatkuvasti kohti mahdollisimman turvallista toimintaympäristöä asiakkaille ja henkilökunnalle.
Karanteeni KOTONA valokuvanäyttely Kangasala-talossa 9.5.-7.6.2020.
12.5.2020
Karanteeni KOTONA valokuvanäyttely on kahden kangasalalaisen valokuvaajan Laura Tammiston ja Reetta Murasen dokumentaarinen kuvausprojekti kangasalalaisista koronapandemian keskellä. Tammisto ja Muranen kiersivät kuvauskaluston kanssa pitkin Kangasalaa yhden huhtikuisen viikonlopun ajan. Kuvattavia perheitä etsittiin sosiaalisen median kanavien kautta ja mukaan ilmoittautui 51 rohkeaa ja persoonallista perhettä. Karanteeni KOTONA on ikkunanäyttely ja siihen voi tutustua turvallisesti ulkoa katsoen. Näyttely on esillä 9.5.-7.6.2020.
Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.
7.5.2020
Katutaidetaustaisen kuvataiteilijan Jussi TwoSevenin (s. 1983) ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa oli avoinna Kimmo Pyykkö -taidemuseossa reilun kuukauden verran, kun koronapandemian rajoitustoimet sulkivat näyttelyn. All Is One -verkkonäyttely esittelee poimintoja taidemuseon kahteen kerrokseen ripustetusta näyttelystä, joka käsittelee ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta. Verkkonäyttelyyn voi tutustua suomeksi ja englanniksi.
Graffititaiteeseen liittyviä luentoja maalis-huhtikuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
7.3.2020
Taiteen tohtori Piritta Malinen luennoi 19.3. aiheesta Graffiti: alakulttuurista trendikkääksi julkisen taiteen lajiksi. Väitöskirjaa valmisteleva Kai Ylinen puolestaan puhuu graffiteista ja kaupunkisuunnittelusta 2.4. ja kysyy, mitä arvokasta merkitystä graffiteilla ja graffitialueella on. Luennot liittyvät graffiti- ja katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaan. Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää luennot yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa Kangasala-talon valtuustosalissa. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.
Kimmo Pyykkö -taidemuseon Lasten lauantain räppityöpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen.
7.3.2020
Lasten lauantaina 21.3. klo 10-12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Työpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen. Räppityöpaja on suunnattu lapsiperheille ja ala-asteikäisille ja sitä nuoremmille lapsille. Työpaja on maksuton. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille Lasten lauantaina klo 14 saakka.
Museolehtori opastaa Jussi TwoSevenin näyttelyä All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
17.2.2020
Senioripäivänä taidemuseo tarjoaa pääsyn museoon 2€:lla koko päivän. Opastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn klo 13 sisältyy pääsylipun hintaan. Kangasala-talon salissa K-Kino esittää taidemaalari Helene Schjerfbeckistä kertovan elokuvan Helene klo 14.15 alkaen. Liput 11€.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste