Medialle

Kimmo Pyykkö -taidemuseon on korkeatasoista kuvataidetta esittelevä vuonna 2015 avattu taidemuseo Kangasalan keskustasssa, Kangasala-talossa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee arkkitehtuuriltaan palkitussa Kangasala-talossa, 20 minuuttia Tampereelta.

Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta ympäri vuoden kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita.

Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille.

Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

 

Materiaalipankki medialle

Kysy lisää

Johanna Kangas
Tiedottaja
040 773 0196
johanna.kangas@kangasala-talo.fi

Soila Kaipiainen
Intendentti
050 502 1036
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

 

Tiedotteet

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
16.4.2019
Kesäkuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu kangasalalaisen kuvataiteilija Einar Ilmonin (1880-1946) odotettu näyttely. Taidemuseon kahteen kerrokseen sijoittuvassa näyttelyssä esitellään Ilmonin tyypillisimpiä teemoja; henkilökuvia, omakuvia, maisemia ja uskonnollisia aiheita. Ilmonin teosten rinnalle ripustetaan muutama teos myös hänen opettajaltaan Helene Schjerfbeckiltä. Schjerfbeckiä ja Ilmonia yhdisti paitsi tyylilliset pyrkimykset, maalaustapa ja aihevalinnat, myös sielullinen yhteys ja eristäytynyt elämätapa. Näyttelyssä on esillä noin 55 teosta.
Koiran kanssa taidemuseoon! -päivä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa torstaina 28.3.
27.3.2019
Kimmo Pyykkö -taidemuseossa järjestetään Koiran kanssa taidemuseoon -päivä torstaina 28.3. klo 11-19, jolloin koiranomistajilla on mahdollisuus tutustua Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyyn koiransa kanssa. Päivä on tarkoitettu paitsi hyvin käyttäytyville koirille ja heidän omistajilleen, mutta myös koirien ystäville.
Lasten lauantai 23.3. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
21.3.2019
Kevään 2019 toista Lasten lauantaita vietetään Kimmo Pyykkö -taidemuseolla 23.3. klo 10–14. Päivän aiheena on mosaiikki, joka on teemana sekä Samuli Heimosen maalauksissa että Kangasala-talon galleriassa paraikaa näyttelyään pitävällä Tuula Lehtisellä. Päivän ohjelmaan kuuluu lapsille tarkoitetut opastukset. Niiden lisäksi työpajassa voi suunnitella piirtäen myös omia mosaiikkeja. Lasten lauantaihin on vapaa pääsy, myös lasten mukana saapuville aikuisille.
Elämysmosaiikkia taiteen äärellä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
14.3.2019
Tutustu mosaiikkitekniikkaan Samuli Heimosen taiteen äärellä! Elämyksellinen mosaiikkikurssi järjestetään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kahtena huhtikuun sunnuntaina 7.4. ja 14.4. Taiteilija Minna Polus johdattaa kurssilaiset mosaiikkitekniikkaan sekä mosaiikkien historiaan.
Samuli Heimosen näyttely Monesta yksi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
25.2.2019
Kuvataiteilija Samuli Heimosen suosittu näyttely Monesta yksi on ollut avoinna kuukauden päivät ja sen on nähnyt jo yli 2000 kävijää. Näyttelyn monipuolinen oheisohjelma syventää näyttelykokemusta ja näyttelyn teemoja monin eri tavoin. Ensi viikolla ohjelmassa: museolehtorin kierros Samuli Heimosen näyttelyyn pidetään keskiviikkona 27.2. klo 13 ja yleisöopastus sunnuntaina 3.3. klo 13. Maaliskuun alussa voi tulla katsomaan, miten Samuli Heimosen maalaukset syntyvät, kun Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen kohtaavat Kangasala-talon lavalla ja huhtikuussa voi puolestaan osallistua vaikkapa mosaiikkikurssille.
Samuli Heimonen ja Ville Ojanen esiintyvät Kangasala-talossa.
18.2.2019
Keskiviikkona 6.3. klo 19 Kangasala-talon lavalla kohtaavat kuvataiteilija Samuli Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen yhtyeineen. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä, miten Samuli Heimosen teokset syntyvät ja kokea musiikin siivittämä maalaustapahtuma, jota harvoin pääsee seuraamaan ”livenä”. Tapahtumalipun hinnalla sisäänpääsy myös Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste