Medialle

Kimmo Pyykkö -taidemuseon on korkeatasoista kuvataidetta esittelevä vuonna 2015 avattu taidemuseo Kangasalan keskustasssa, Kangasala-talossa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee arkkitehtuuriltaan palkitussa Kangasala-talossa, 20 minuuttia Tampereelta.

Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta ympäri vuoden kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita.

Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille.

Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

 

Materiaalipankki medialle

Kysy lisää

Johanna Kangas
Tiedottaja
040 773 0196
johanna.kangas@kangasala-talo.fi

Soila Kaipiainen
Intendentti
050 502 1036
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

 

Tiedotteet

Graffititaiteeseen liittyviä luentoja maalis-huhtikuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
7.3.2020
Taiteen tohtori Piritta Malinen luennoi 19.3. aiheesta Graffiti: alakulttuurista trendikkääksi julkisen taiteen lajiksi. Väitöskirjaa valmisteleva Kai Ylinen puolestaan puhuu graffiteista ja kaupunkisuunnittelusta 2.4. ja kysyy, mitä arvokasta merkitystä graffiteilla ja graffitialueella on. Luennot liittyvät graffiti- ja katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaan. Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää luennot yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa Kangasala-talon valtuustosalissa. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.
Kimmo Pyykkö -taidemuseon Lasten lauantain räppityöpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen.
7.3.2020
Lasten lauantaina 21.3. klo 10-12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Työpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen. Räppityöpaja on suunnattu lapsiperheille ja ala-asteikäisille ja sitä nuoremmille lapsille. Työpaja on maksuton. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille Lasten lauantaina klo 14 saakka.
Museolehtori opastaa Jussi TwoSevenin näyttelyä All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
17.2.2020
Senioripäivänä taidemuseo tarjoaa pääsyn museoon 2€:lla koko päivän. Opastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn klo 13 sisältyy pääsylipun hintaan. Kangasala-talon salissa K-Kino esittää taidemaalari Helene Schjerfbeckistä kertovan elokuvan Helene klo 14.15 alkaen. Liput 11€.
Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.
17.2.2020
Katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttelyn oheisohjelmassa on maksutonta tekemistä talvilomaviikolla lapsiperheille ja nuorille. Lasten lauantaina 22.2. klo 10 -12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille klo 14 saakka. Nuorten päivää vietetään lauantaina 29.2. klo 13 - 16. Nuorille suunnattu graffitiluento klo 13, jonka jälkeen ohjelmassa on ohjattu graffitien luonnostelutyöpaja klo 13.30 -16.
Aikuisille tarkoitettu Nyt piirretään!-piirustuskurssi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa helmi- ja maaliskuussa 2020.
31.1.2020
Kimmo Pyykkö -taidemuseossa käynnistyy helmikuussa aikuisille tarkoitettu Nyt piirretään!-piirustuskurssi. Opettajaksi on pyydetty intohimoinen piirtäjä ja Kangasalan kaava-arkkitehtinä pitkään toiminut Markku Lahtinen, joka kannustaa kokeilemaan piirtämistä, vaikka edellisestä kerrasta olisi kulunut jo vuosikausia. Piirtämään pääsee taidemuseon pääsymaksulla ja museo tarjoaa välineet. Piirustusillat torstaisin 13.2., 20.2., (EI 27.2.), 5.3. ja 12.3. klo 17.30–19 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.
23.1.2020
Jussi TwoSeven (s. 1983 Espoo) on helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa. Jussi TwoSeven kasvoi graffitikulttuurin parissa ja perinteisen graffitin ja katutaiteen vaikutus on nähtävissä hänen työskentelytavoissaan ja teostensa estetiikassa. Hän on myös yksi tunnetuimmista suomalaisista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista. All Is One -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on Jussi TwoSevenin ensimmäinen taidemuseoon ripustettu yksityisnäyttely.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste