Taidemaalari Raili Tangin teos All Around My Hat vuodelta 2015 oli esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyssä.
Taidemaalari Raili Tangin teos All Around My Hat vuodelta 2015 oli esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyssä.

Raili Tang: Ilolla ja intohimolla – maalauksia 1989–2015

Näyttelyt, Menneet näyttelyt

Raili Tangin (s. 1950) näyttely Ilolla ja intohimolla on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden tiloissa 30.1.–21.8.2016. Näyttely koostuu noin kahdestakymmenestä suurikokoisesta teoksesta, jotka esittelevät Tangin tuotantoa 1980-luvulta tähän päivään asti. Esillä on värikylläisiä akryyli- ja öljyvärimaalauksia sekä uusimpia paperipohjaisia kollaaseja.

Kaunista maalausta etsimässä

Raili Tang on maalannut abstrakteja värimaalauksia taidemaalariksi valmistumisestaan lähtien. Varsinaisia kuva-aiheita teoksissa ei ole, joskin niistä saattaa löytyä esittäviä elementtejä.

– Luonto, valo ja vuodenajat ovat aina toistuvasti innoittaneet minua maalauksissani kaikista eniten. Kimmoke maalaukseen löytyy usein ympäristön virikkeistä tai maalipurkista, kertoo Tang.

Taidemaalarina Raili Tang kuuluu niihin, joille aihetta tärkeämpää on itse maalausprosessi.

– Maalausprosessi on kuitenkin se juttu, intuitiivinen työskentely. Materiaalin ja värinkäyttö ei ole itsetarkoitus, jotain aina haluan sanoa, painottaa Tang. – Etsin kaunista maalausta. Niin, mutta mikä on kaunista? Kauhtuneet, aikaa nähneet pinnat, teollisuusalueen maailma, toisaalta kaunista voi olla vaikka markettien leikkeletiskien värimaailma.

Raili Tangin tausta

Raili Tang asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän aloitti taideopintonsa Vapaassa taidekoulussa (1971–73), opiskeli vaatesuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa (1973–75) ja valmistui taidemaalariksi Kuvataideakatemiasta vuonna 1979. Ensi kerran hänen teoksiaan oli esillä Nuorten näyttelyssä Helsingissä vuonna 1976. Debyyttinäyttelynsä hän piti vuonna 1980 Taidehallin studiossa. Uransa aikana Raili Tang on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ryhmänäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänen teoksiaan kuuluu moniin julkisiin ja yksityisiin kokoelmiin. Tang on toiminut opettajana Taideteollisessa korkeakoulussa sekä Vapaassa taidekoulussa, Helsingissä.

Taidemaalari Raili Tangin näyttely Ilolla ja intohimolla Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kangasalla.

Taidemaalari Raili Tangin näyttely Ilolla ja intohimolla – maalauksia 1989–2015 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa vuonna 2016. Kuva Jussi Koivunen

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste