Anssi Kasitonni on yksi Kuvista kokoelmaksi -näyttelyn taiteilijoista.

Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta

Näyttelyt, Näyttelyt nyt
19.9.2020-3.1.2021
  • Aikuiset 6/4 € tai Museokortti
  • alle 18-v. 0 €

Taidemuseon syksyn näyttelyssä Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta tarkastellaan esimerkein, miten julkinen taidekokoelma syntyy ja karttuu. Se näyttäytyy kaupunkilaisille muotokuvina valtuustosalissa, grafiikkana työhuoneissa ja terveyskeskusten odotustiloissa, kuvituksina koulujen ja päiväkotien seinillä sekä veistoksina puistoissa ja aukioilla.

Kangasalan kaupungin taidekokoelma on karttunut vuosikymmenten ajan kuvataiteen tilaustöinä ja ostoina sekä lahjoituksina. Kokoelman taiteilijat ovat paikallisia ja pirkanmaalaisia, mutta kokoelmassa on kuvataidetta myös Kangasalan kaupungin ystävyyskuntien kuvataiteilijoilta. Kokoelmaan kuuluu lähes 350 teosta, joista näyttelyyn poimitaan esimerkkejä virallisista muotokuvista, koulujen ja päiväkoteihin sijoitetuista kuvataiteesta sekä kirjastoissa esillä olevasta kaikkien kaupunkilaisten yhdessä omistamasta taiteesta tekstiilitaiteesta grafiikkaan.

Näyttely esitellään myös kouluille ja virastoihin valmistuneita paikkaan sidottuja teoksia ja installaatioita. Videosarjassa tekijät kertovat teosten valmistumisvaiheista ja teemoista.

Kangasalan kaupungin taidekokoelman taiteilijoista esillä ovat mm. Kaarlo Enqvist-Atra, Riikka Juvonen, Kimmo Kaivanto, Anssi Kasitonni, Berndt Lagerstam, Tuula Lehtinen, Carl-Henning Pedersen, Kimmo Pyykkö ja Reino Viirilä.

Näyttelyn on kuratoinut taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen.

Näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 19.9.2020-3.1.2021.

Ohjeet turvalliseen museovierailuun

Anssi Kasitonni on yksi Kuvista kokoelmaksi -näyttelyn taiteilijoista.

Anssi Kasitonni: Diana, serigrafia, 2010. Kuva: Anssi Kasitonni

Katri Mattila: Lapsuuteni I-V, Järvet (detalji), 1990