Anssi Kasitonnin teos Silmä (2016) oli esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyssä Kangasalla.
Anssi Kasitonnin teos Silmä (2016) oli esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyssä Kangasalla.

Ilmassa itekkin − Kimmo Pyykkö ja Anssi Kasitonni

Näyttelyt, Menneet näyttelyt

Ilmassa itekkin – Kimmo Pyykkö & Anssi Kasitonni on kahden kuvanveistäjän yhteisnäyttely, jossa nähdään lennokkaita ideoita ja uskaliaita toteutuksia. Näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahdessa kerroksessa ja avoinna yleisölle 25.3.–27.8.2017.

Kangasala yhdistää molempia näyttelyn kuvanveistäjiä. Professori Kimmo Pyykkö (s. 1940) vietti Kangasalan Korvenperällä lapsuutensa ja nuoruutensa. Alkujaan Vilppulasta kotoisin oleva Anssi Kasitonni (s. 1978) asuu ja työskentelee Kangasalan Sahalahdella.

Kimmo Pyyköltä näyttelyssä nähdään teoksia hänen ns. lentokonealumiinikaudeltaan eli vuosien 1969–74 väliseltä ajalta. Materiaalin lentokonealumiinikauden veistoksiin Kimmo Pyykkö hankki Kuoreveden ilmavoimien käytöstä poistettujen lentokoneiden varikolta. Vanhat matkustajakoneet ja hävittäjät, DC-3:t, Vampiret, MiGit ja Caravellet, ovat muuntuneet Pyykön käsissä suurikokoisiksi veistoksiksi. Kiiltävät, ympäristöään heijastavat alumiinipinnat, pyöreät ilmanottoaukot sekä niittirivistöt paljastavat materiaalin alkuperän. Osaan teoksista Pyykkö on yhdistänyt myös esittäviä elementtejä.

Materiaalien sijaan Anssi Kasitonnin teoksissa kierrossa ovat kulttuurimme kuvat ja merkit. Näyttelyssä Kasitonnilta nähdään animoituja lyhytelokuvia ja veistoksia, joiden aiheet ovat tuttuja populaari- ja viihdekuvastoista. Kasitonnin maailmassa seikkailevat kultainen pahvista tehty voittohevonen, 80-luvun Scifi-sitcom -sarjan hellyttävä Alf kromattuna, hartsiin valetut tikarit, silmät, pääkallot ja sydämet, glitter-rekat sekä amerikanraudat. Veistosten materiaalikirjo on lavea ja rinnastukset hurjia. Tyylilleen uskollisesti Kasitonni on yhdistänyt halpismateriaaleihin kromia, tinaa ja kultaa.

Katso videotaltiointi Anssi Kasitonnin taiteilijatapaamisesta 6.4.2017

Katso videotaltiointi Kimmo Pyykön taiteilijatapaamisesta 27.4.2017

Ilmassa itekkin − Kimmo Pyykkö ja Anssi Kasitonni -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Kimmo Pyykkö: Poltettu maisema, 1971, alumiini. Kuntsin modernin taiteen museon kokoelma. Kuva: Jussi Koivunen

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste