Kimmo Pyykkö -taidemuseon Valtaapitäviä-näyttelyssä tehdään yhteistyötä Kangasalan Pikkuteatterin kanssa

Valtaapitäviä-näyttelyssä on nähtävillä Rokokoo-tyylisiä roolivaatteita, jotka olivat näyttämöpukuina Kangasalan Pikkuteatterin näytelmässä Salaperäinen Taikahuilu. Kangasalan kulttuuriviikolla tiistaina 9.7. Klo 11 puvustaja Heidi Jaakkola opastaa kierroksen, jossa hän esittelee puvut ja kertoo niiden synnystä sekä puvustajan työstä. Kangasala-talon aulasta löytyy Heidi Jaakkolan valmistamia lasten roolipukuja, mekkoja ja viittoja, joita lapset pääsevät kokeilemaan.
Puvustaja Heidi Jaakkola, kuva: Tiia Ennala

Puvustaja Heidi Jaakkola, kuva: Tiia Ennala

”Pukujen suunnittelussa ja toteutuksessa inspiroivinta on ollut värien ja eri materiaalien yhteen sovittaminen.” artesaani Jaakkola kertoo omasta työstään.

”Näyttämöpukua tarkastellaan kauempaa, joten realistinen ja tyylin mukainen toteutus ei ole aina tarkoituksenmukaista. Aidot silkit ja kalliit kirjontakankaat ovat kalliita. Kierrätys ja materiaalien uusiokäyttö on aina ollut näyttämöpukujen vahvuus. Nämäkin puvut on toteutettu 99% kierrätysmateriaaleista ja niissä on käytetty sisustustekstiilejä, pöytäliinoja, päiväpeittoja, verhoja ja reikäkirjontaliinoja.” Jaakkola jatkaa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Valtaapitäviä-näyttelyssä on esillä kolme epookkipukua. Epookkipuvuksi kutsutaan esiintymispukuja, joita käytetään menneeseen aikaan sijoittuvassa esityksessä ja jotka tavoittelevat tuon ajan pukeutumistyyliä. Esillä olevat puvut ovat rokokooaikakaudelta n. 1750–1770 –luvuilta, Ludvig XV hovista. Puvuilla korostetaan valtaa ja vaurautta. Vain ylhäisillä oli varaa tuohon aikaan kalliisiin hovipukuihin.

Kangasala-talon aulasta löytyy kuvauspiste, jossa pääsee istahtamaan valtaistuimelle ja pukeutumaan kuin kuninkaallinen. Kangasalan Pikkuteatterilta lainatut upeat vaatteet ja asusteet sopivat perheen pienimmille. Maksuttomalla kuvauspisteellä jokainen voi nauttia omasta hetkestään valtaapitävänä. Kuvauspiste on avoinna taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti.

Kangasalan kulttuuriviikolla tiistaina 9.7. ja keskiviikkona 10.7. klo 12–14 ammattikuvaaja Tiia Ennala pystyttää kuvauspisteelle pop-up-studion ja saapuu ikuistamaan pieniä kuningattaria, prinssejä, prinsessoja ja muita kuninkaallisia. Rekvisiittana toimivat Kangasalan Pikkuteatterilta lainatut vaatteet ja asusteet, kuvat otetaan kuvauspisteen valtaistuimen luona. Kuvat ladataan Kimmo Pyykkö -taidemuseon Facebookiin, josta voit ladata oman kuvasi. Tulemalla kuvattavaksi hyväksyt, että kuvat julkaistaan Kimmo Pyykkö -taidemuseon Facebook-kanavalla. Kuvia ei käytetä muussa tarkoituksessa.

Kangasalan kulttuuriviikon koko ohjelma Kimmo Pyykkö -taidemuseossa katsottavissa osoitteesta: www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Valtaapitäviä-näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 15.6.2024–5.1.2025

Medialle:

Mediakuvia löytyy kuvapankistamme. Huomaathan, että kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä ajan sopimiseksi.

Lisätietoja:

Museolehtori-tiedottaja
Julia Väisänen
0407730196
taidemuseo@kangasala-talo.fi

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste