Travel Diary: Brighton (2-2), 2019

Teossarja Travel Diary (2019) on visuaalinen matkapäiväkirja urbaaneista maisemista, ja nimensä mukaisesti kyse tekijänsä omaelämänkerrallisesta matkapäiväkirjasta, visuaalisista otteista ja kokemuksista eri kaupungeissa. Näissä kaupungeissa TwoSeven on matkannut työnsä vuoksi, tehnyt taidetta ja pitänyt näyttelyitä. Ne ovat urbaaneja kaupunkinäkymiä Mäntästä, Helsingistä, Hampurista, Oslosta ja Brightonista.

TwoSeven tuo teoksissaan näkyväksi paikkoja, jotka kuuluivat vain harvojen kokemuspiiriin. Hylätyt tehdasrakennukset, pimeät metrotunnelit ja öiset ratapihat ovat graffitiwraittereiden ja urbaanien löytöretkeilijöiden elämänpiiriä, mutta suurimmalta osalta kaupunkilaisista nämä tilat jäävät kokematta ja näkemättä. Maisemaan liittyy TwoSevenin oma logo maalattuna joko luonnolliseksi osaksi ympäristöä tai sommiteltuna jonkin kuvassa olevan pinnan päälle rikkoen illuusion.

TwoSevenin katse on marginaalinen. Se paitsi nykytaiteilijan myös graffitimaalarin katse: dokumentarisoiva ja tilaa haltuun ottava. Se on tunnepohjaltaan unelmoiva, mutta myös aavistuksen melankolinen ja muisteleva. Oma logo piirtyy suurena brightonilaisen tiilirakennuksen kylkeen, mänttäläisen paperitehtaan seinään ja betonisiin siltarakenteisiin Hampurissa – imaginäärisesti.

Maalaukset ovat sabluunatekniikalla tehtyjä mustavalkoisia valokuvantarkkoja maalauksia höystettyinä vapailla ja välittömillä maalauksellisilla eleillä, roiskeilla ja valumilla.

Teoksen synty timelapse-videona Jussi TwoSevenin Instagram-tilillä:

Palaa edelliselle sivulle

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.

Jussi TwoSeven, Travel Diary: Brighton (2-2), 2019, 180 x 180 cm. Spraymaali ja akryyli kankaalle. Kuva: Jussi TwoSeven.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste