Strix Nebulosa, 2020

Jussi TwoSeven on kaupunkitilakuvausten ohella tehnyt myös ympäristökysymyksiin liittyviä teoksia, usein eläinaiheisia teoksia sekä kaupunkitilaan sekä galleriaympäristöön. Suomalaisessa kulttuurissa villieläimet ovat usein merkityksiltään puhuttelevia, täyteen ladattuja ja myyttisiä, minkä lisäksi ne ovat visuaalisesti kiinnostavia suureenkin mittakaavaan maalattuina. Villien eläinten maalaaminen on TwoSevenin kunnianosoitus luonnolle, mutta myös kannanotto ympäristön ja lajien säilymisen puolesta.

Jussi TwoSevenin eläinteema lähti liikkeelle vuonna 2014 hänen työskennellessään Salmelan taiteilijaresidenssissä Mäntyharjulla. Vuosien varrella teoksiin on vangittu mm. hirvi, helmipöllö, merikotka, ilves, susi ja valkohäntäpeura.

All Is One -näyttelyn yksi vaikuttavimmista teoksista on 20 metriä leveä lapinpöllörivistö Strix Nebulosa (2020). Neljä tarkkakatseista lapinpöllön yksityiskohtaa on maalattu suoraan näyttelytilan seinään.

Eläinaiheisten teosten luonnostelussa TwoSeven on tapansa mukaan käyttänyt kameraa. Hän on kuvannut täytettyjä eläimiä museoissa, muun muassa Riihimäellä Suomen Metsästysmuseossa ja Tampereen luonnontieteellisessä museossa Vapriikissa. Fotorealistinen kuvaus sekä latinankielinen lajinimi on taiteilijan keino alleviivata sanoma metsän eläimien puolesta – vain ihminen ja ympäröivä yhteiskunta voi valinnoillaan turvata luonnon monimuotoisuuden, lajirikkauden ja elämän edellytykset.

Teoksen synty timelapse-videona Jussi TwoSevenin Instagram-tilillä:

Palaa edelliselle sivulle

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.

Jussi TwoSeven, Strix Nebulosa, 2020, 4 x 20 m. Spraymaali ja akryyli seinälle. Kuva: Jussi TwoSeven.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste