Stencil art ja oma tyyli

Jussi TwoSevenin taiteelliset juuret ovat graffitissa ja katutaiteessa. Oman tyylin löytämiseen vaikutti 2000-luvun alussa kyllästyminen perinteisen graffitin tekemiseen sekä sabluunataiteen (stencil art) löytäminen, sen tutkiminen ja omaksuminen. Tällä hetkellä TwoSevenillä on oma, mustavalkoinen tunnistettavissa oleva tyyli. Teoksissa yhdistyvät sabluunatekniikka ja maalauksellisen eleet, roiskeet ja valumat.

Itse maalausprosessi alkaa siten, että TwoSeven maalaa telalla ensin pohjamaalin joko suoraan seinälle tai kankaalle. Pohjamaalin päälle maalataan spraymaalilla ja sabluunoiden avulla useita maalikerroksia, yleensä kolmesta viiteen kerrosta. Suurien muraalien kohdalla TwoSeven käyttää nosturia. Sabluunoiden koko on 100 x 130 senttimetriä ja niitä osin useita kymmeniä, jopa satoja per teos. Suurimpiin seinämaalauksiin tarvitaan jopa viisisataa sabluunaa. Sabluunat valmistetaan muokkaamalla valokuvaa, jonka jälkeen ne leikataan laserleikkurilla.

Travel Diary: Hamburg (2-2) teoksen syntyminen timelapse-videona Jussi TwoSevenin Instagram-tilillä:

Palaa edelliselle sivulle

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.

Jussi TwoSevenin teokset syntyvät spraymaalia ja sabluunoita käyttäen. Kuva: Oula Paunonen