Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.9.2020 – 3.1.2021.

Tapio Suominen: Mitaleita vai taidetta — mitalitaiteen kaksi puolta

Työpajat ja luennot
To 19.11.2020 17:30-19:00
  • Vapaa pääsy

Tapio Suominen, FL: Mitaleita vai taidetta — mitalitaiteen kaksi puolta

Mitalitaide on kätevä laji. Mitali on pienikokoinen, helppo kuljettaa, monistettu ja siksi halpa. Mitalilla olisi siis hyvät edellytykset löytää paikkansa taiteen ystävän kokoelmissa. Taiteen sijasta mitali kuitenkin tuo yleensä mieleen urheilupalkinnot, ansiomerkit tai rahat. Entä jos mitali olisikin itsenäinen taideteos?

Mitalitaiteen juuret ovat antiikin rahoissa, mutta varsinaisen mitalitaiteen syntymä ajoittuu 1400-luvulle. Viime vuosisadalla yleistyi niin sanottu vapaa taidemitali, jossa taiteilija tilauksen sijasta pyrkii toteuttamaan omaa taiteellista visiotaan. Nykyään monenlaiset aihe-, muoto- ja materiaalikokeilut ovat johtaneet mitalitaiteen ajoittain kauas alkuperästään.

Luento järjestetään Kangasala-talon valtuustosalissa ja yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa.

Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta -näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 19.9.2020 – 3.1.2021.

Lue lisää näyttelystä ›

Ohjeet turvalliseen museovierailuun

Turvallinen näyttelykäynti ›

Kimmo Pyykkö: Suden hetki, 2000, pronssi. Kuva: Matti Vuorimaa.