Senioripäivät Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kerran kuussa syksyllä 2022.
Senioripäivät Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kerran kuussa syksyllä 2022.

Senioripäivä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Muut tapahtumat
  • Seniorit 2 €
  • Aikuiset 8/6 € tai Museokortti
  • alle 18-v. 0 €

Kimmo Pyykkö -taidemuseon joulukuun Senioripäivän ohjelmassa esitetään Reija Grönroosin ohjaama dokumenttielokuva Kimmo ja Leonardo vuodelta 2000. Dokumentti kertoo Kimmo Kaivannon Leonardo -veistoksen helikopterikuljetuksesta Kuorevedeltä Tampereen Härmälän lentokentälle 20.9.1999.

Leonardo -veistos on Lentovarikon Kilta ry:n tilaustyö taiteilija Kimmo Kaivannolta (1932–2012). Teos pystytettiin Tampereen Härmälän lentokentän, ilmailusektoreiden, lentokoneteollisuuden sekä koko alueen teollisteknisen ja kulttuurisen tietotaidon muistomerkiksi. Teoksen nimi viittaa renessanssiajan taiteilijaneron lentämiseen liittyviin suunnitelmiin. Leonardo -veistos valmistettiin Finavitec Oy:ssa Kuoreveden Hallissa ja se siirrettiin 20.9.1999 ilmavoimien Mi-8 helikopterilla pystytyspaikalle Härmälään kokonaisena kopterin ulkopuolisena kuormana. Osallistuminen Leonardo -veistoksen lennättämiseen oli unohtumaton kokemus Kaivannolle, jonka laajan tuotannon läpi kulkee lentämisen teema. Jänneväliltään ja korkeudeltaan suorastaan fysiikan äärirajoja koettelevan suurteoksen syntyvaiheista ja pystytyksestä kertovan Kimmo ja Leonardo -dokumenttielokuvan ohjaaja Reija Grönroos on paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Senioripäivänä sisäänpääsy taidemuseoon koko päivän (klo 11–17) senioreille vain 2 €.

Opastettu kierros Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttelyyn klo 13, sekä Kimmo ja Leonardo -elokuvan näytös klo 14.30. Elokuvan kesto 30 min. Elokuvan ohjaaja Reija Grönroos kertoo elokuva teosta lyhyesti näytöksen alussa ja vastaa lopuksi yleisön kysymyksiin. Opastus ja elokuvanäytös sisältyvät pääsylipun hintaan.

Taidemuseolla on esillä 1. ja 2. kerroksissa Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttely 8.1.2023 saakka, ja 3. kerroksessa pysyvä näyttely Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee.

Kangasala-talossa sijaitseva Kulttuuriravintola Jalmari on auki Senioripäivänä klo 11 alkaen. Seniorilounas ti-pe klo 13–15, seniorihintaan alk. 9,50 €. Viihtyisässä Jalmarissa tarjolla myös lämmintä ja kylmää juotavaa, ja kahvin kaveriksi makeaa ja suolaista pikkupurtavaa.

Lisätietoja Senioripäivistä ja muista Kimmo Pyykkö -taidemuseon tapahtumista kuten Piirustusilloista (maksuton), Lasten Lauantaista (maksuton) ja Yleisöluennoista (maksuton) päivitetään verkkosivuille www.kimmopyykkotaidemuseo.fi.

Senioripäivät Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kerran kuussa syksyllä 2022.

Kuva: Tiia Ennala / Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste