Merja Palin, Nina Ruokonen, Helena Vaari: Metsätöitä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 28.1.–21.5.2023.
Merja Palin, Nina Ruokonen, Helena Vaari: Metsätöitä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 28.1.–21.5.2023.

Metsäpäivä

Opastukset, Lapsille, Työpajat ja luennot, Muut tapahtumat
  • Lasten lauantai ja Metsäpäivä -seminaari: vapaa pääsy
  • Taidemuseon sisäänpääsy: aikuiset 8/6 € tai Museokortti, alle 18-v. maksuton
  • Elokuvaliput: Kangasala-talolta ja K-Kino.fi 8 €

Tervetuloa Metsäpäivään la 11.3.2023 Kimmo Pyykkö -taidemuseoon ja Kangasala-taloon! Päivä koostuu Lasten lauantaista (vapaa pääsy), Metsäpäivä -seminaarista (vapaa pääsy), muotoilijoiden opastamasta kierroksesta Metsätöitä -näyttelyyn (norm. pääsyliput 8/6 €, Museokortilla ja alle 18-v. 0 €), sekä Metsän tarina -elokuvasta (liput 8 €).

Päivän puhujina Metsäpäivä -seminaarissa ovat Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg, tutkija ja taiteilija, FT Raisa Foster sekä kirjailija Anni Kytömäki.

Päivän ohjelma kertoo metsästä monesta eri näkökulmasta. Lapset pääsevät myös mukaan Metsäpäivän ohjelmaan heti aamusta.

 

Metsäpäivän ohjelma klo 10–18

Klo 10–12: Metsätöitä -näyttelyn muotoilijoiden, Merja Palinin ja Nina Ruokosen Lasten lauantain työpaja Kangasala-talon aulassa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Vapaa pääsy!

Klo 13: Metsäpäivä -seminaari Kangasala-talon Kangasala-salissa. Puhujina ovat Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg, tutkija ja taiteilija, FT Raisa Foster sekä kirjailija Anni Kytömäki. Vapaa pääsy!

Klo 15.15: Metsäpäivä -seminaari jatkuu tutustumisella Metsätöitä -näyttelyyn. Muotoilijat Merja Palin, Nina Ruokonen ja Helena Vaari ovat näyttelyssä kertomassa töistään ja vastailemassa kysymyksiin. Näyttelyyn ja opastetulle kierrokselle normaali sisäänpääsymaksu 8/6 €, Museokortilla ja alle 18-vuotiaat 0 €.

Aamulehti striimaa seminaarin tilaajilleen täällä ›

Klo 16: Metsäpäivän päätteeksi K-Kino esittää Metsän tarina -elokuvan. Liput 8 €.

Metsäpäivässä yhteistyössä Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Valkeakoski-opisto ja Luonnonperintösäätiö.

Merja Palin, Nina Ruokonen, Helena Vaari: Metsätöitä -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 28.1.–21.5.2023.

 

Metsäpäivä -seminaarin ohjelma

Klo 13: Tervetuloa! 

Tervetulosanat Metsäpäivän seminaariin lausuu Metsätöitä -näyttelyn muotoilija Merja Palin.

Klo 13.15: Pepe Forsberg, Luonnonperintösäätiö: Miksi metsät tarvitsevat suojelua?

Puut puhuvat -tietokirjan toinen tekijä ja vuonna 1995 perustetun Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg valottaa uusimman metsätiedon valossa metsiemme tilaa ja ajankohtaisia suojelukysymyksiä aiheellaan ”Miksi vanhoja metsiä suojellaan?”. Luonnonperintösäätiö suojelee Suomen luontoa ja ensisijaisesti uhanalaista metsää, hankkimalla omistukseensa luonnonsuojelualueita ja takaamalla niille pysyvän, luonnonsuojelulain mukaisen rauhoituksen.

Klo 13.30: FT Raisa Foster: Ihminen on osa luontoa

Raisa Foster on tamperelainen filosofian tohtori, dosentti ja monialainen taiteilija. Hänen työskentelyään eivät kahlitse tieteen ja taiteen eivätkä liioin eri taiteiden väliset rajat, vaan hän tutkii ajankohtaisia sosiaalisia ja ekologisia kysymyksiä niin tanssin, videotaiteen kuin piirtämisenkin keinoin. Foster on tehnyt uraauurtavaa työtä ekososiaalisen oikeudenmukaisuuden tutkimisessa ja menetelmien kehittämisessä taiteen ja taidekasvatuksen näkökulmista. Hänen sekä taiteellisen että pedagogisen työnsä lähtökohtana on ihmisen kehollinen maailmasuhde. Foster kertoo Metsäpäivä-seminaarissa aiheesta ”Ihminen on osa luontoa”.

Klo 14: Tauko Kulttuuriravintola Jalmarissa 

Tee hyvää herkutellen! Kahvi/tee + mustikkapiirakka 5,80 € (normaalisti 6,30 €)

10% kahvi/tee + mustikkapiirakka myynnistä lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle. 

Klo 14.30: Anni Kytömäki: Kirjailija metsässä (sis. musiikkiesityksen)

Anni Kytömäki on hämeenkyröläinen kirjailija, joka on työskennellyt kansalaisjärjestöissä ja muusikkona. Kotiseudullaan hän kulkee harjuilla, soilla ja sammalmetsissä, kuuntelee tuulta ja etsii polkuja tarinoihin, jotka saattoivat olla totta.

Kytömäen romaaneissa metsä on tärkeä tapahtumapaikka ja toimija. Uusin teos Margarita voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2020. Kytömäki kertoo esityksessään ”Kirjailija metsässä” metsän merkityksestä elämässään ja kirjailijan työssä, luonnonsuojelutoiminnastaan ja siitä, voiko kirjoittamalla pelastaa maailmaa. Koska musiikki on hänelle pohjimmiltaan kirjoittamista tärkeämpää, esityksen päättää ohjelmanumero pianon ääressä.

Merja Palin, Nina Ruokonen, Helena Vaari: Metsätöitä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 28.1.–21.5.2023.

Merja Palin, Helena Vaari ja Nina Ruokonen. Kuva: Tuomas Ikonen

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste