Maalauspäivä 10.7.

Maalauspäivä Suomen kuvataiteen ja Helene Schjerfbeckin päivän kunniaksi

Työpajat ja luennot
  • Vapaa pääsy

Sunnuntaina 10.7. klo 13–16 vietetään Maalauspäivää Suomen kuvataiteen ja Helene Schjerfbeckin päivän kunniaksi. Paikkana on Kangasalan Kirkkoharjun näkötornin edusta, joka on kuuluisa upeista maisemistaan. Maalauspäivän aiheena ovat maisema ja hevoset, mutta maalata ja piirtää voi myös vapaasti omia aiheita.

Kokoontuminen on klo 12:45 Kangasalan Kirkkoharjun näkötornilla (os. Kirkkoharjuntie 3). Osallistujia pyydetään ottamaan omat vesivärit ja maalaustarvikkeet tai pastellivärit mukaan. Varaamme osallistujille myös lainattavaksi pastellivärejä.

Ohjaajana toimii tamperelainen taidemaalari Maarit Blomqvist. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista. Maalauspäivässä vierailee mallina myös Kangasalan kesähevonen Maikki. Lisätietoa Kangasalan kesähevosesta: https://visitkangasala.fi/kesahevonen/

Tapahtuma on osa taidemuseon Hevosia – Horses -näyttelyn (11.6.–28.8.) ja Visit Kangasalan Hevosvoimaisen kesän 2022 ohjelmaa.

10.7. vietetään myös Visit Kangasalan järjestämää Taiderallia. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua kangasalalaisiin taidekohteisiin. Kimmo Pyykkö -taidemuseoon on Taiderallin aikana vapaa pääsy klo 11-15.

Maalauspäivä 10.7.