Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.9.2020 – 3.1.2021.
Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.9.2020 – 3.1.2021.

Lasten lauantai

Lapsille, Työpajat ja luennot
  • Vapaa pääsy

Lasten lauantai on lasten maksuton taidetyöpaja. Syksyllä tutustutaan varjoteatteriin, jonka ohjaa Nukketeatteri Mantan kapina. Vapaa pääsy.

Tule valmistamaan Valolintusi!

Valolintu lenteli pimeässä, hämärässä se asusteli. Pimeässä oli sen koti. Se silitti itsensä, suki sydänsulat kohdilleen. Iltaisin lirkutteli itsekseen, hupsutteli kaarroksin ja kuperkeikoin, niin että ilmassa suhisi, vihelsi ja paukkui. Se oli elellyt niin pitkiä aikoja, syönyt käpypuusta, tuutinut saniaisissa sekä laulanut itselleen salaisuudet ja rajattoman riemun. Valolinnulla oli kuitenkin unelma, olla rohkea, olla joukossa oma itsensä ja tavata muita lintuja. Mutta eihän hämärässä oikein nähnyt muita. Eräänä iltana metsässä käveli lapsi, hänellä oli pieni tuikku ja Valolintu alkoi laulaa tuikun nähdessään. Se huhuili ja rohkaistui. Valolintu oli pienen pieni, ensin vain nuppineulan kokoinen höyhenpallo, mutta tuikun valossa se kasvoi ja uskalsi, se näki ja kuuli ja yhtäkkiä se huomasi, että oli muitakin. Valolintuja oli monta ja ne syttyivät tuikun voimasta, tanssivat puiden oksilla, kiepittelivät ilmassa ja löysivät unelmansa yksin ja yhdessä!

Työpajassa osallistuja pääsee sukeltamaan varjoteatterin hauskaan maailmaan valmistamalla oman Valolintunsa (varjonuken). Valmistaminen tapahtuu joko itse leikkaamalla tai valmiista mallista, höyhenillä ja silkkipaperilla tuunaamalla. Soveltuu kaiken ikäisille, jos esim. vanhemmalta saa apua. Valmistumisen jälkeen omaa Valolintua pääsee lennättämään varjokankaalla.

Työpajan alussa on lyhyt varjoteatteriesitys. Työpajan ohjaa Nukketeatteri Mantan kapina.

Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta -näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 19.9.2020 – 3.1.2021.

Lue lisää näyttelystä ›

Ohjeet turvalliseen museovierailuun

Turvallinen näyttelykäynti ›

Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.9.2020 – 3.1.2021.

Nukketeatteri Mantan kapina

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste