Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö ateljeessaan.
Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö ateljeessaan.

Kimmon päivä

Muut tapahtumat
  • Vapaa pääsy

Kimmon nimipäivä 2.8. on vuotuinen Kimmo Pyykkö -taidemuseon maksuton tapahtumapäivä.

Taidemuseoon on koko päivän vapaa pääsy kaikille.

 

Picasso esillä Kimmon päivänä 2.8. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kimmon päivän taideteoksena esitellään tänä vuonna Pablo Picasson litografia ”Le vieux Roi” Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Teos kuuluu kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön yksityiskokoelmiin ja se on esillä ensimmäistä kertaa Kangasalla. Perinteiseen tapaan Kimmon päivänä 2.8.2022 taidemuseoon on vapaa pääsy.

 

Pablo Picasso teki litografian Le vieux Roi (vanha kuningas) vuonna 1959 Cannesissa Ranskassa. Näyttävä grafiikanlehti päätyi Kimmo Pyykön yksityiskokoelmaan harvinaisella vaihtokaupalla.

Eräs herra oli hankkinut tämän Picasson teoksen tärkeäksi merkkipäivälahjaksi rakkaalle vaimolleen. Litografiassa vanha mies katselee vertaillen kahta edessään olevaa nuorta, alastonta naista.

– Joittenkin viikkojen kuluttua puoliso soitti minulle, että hän ei pysty joka päivä katselemaan tätä ”mösjöön” härskin kriittistä ilmettä ja olemusta vaikean valinnan yhteydessä. Hän kysyi, voisiko vaihtaa sen johonkin pieneen teokseeni, kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö kertoo.

– Sanoin leikkimielellä, että käy, mikäli hän voi levittää salaista tietoa, että Picassoja vaihdetaan pieniin Kimmo Pyykköihin. Pienen Metsä-sarjan alumiinireliefin hän halusi valita, se kun kuljettaa ajatuksia toisin, Pyykkö jatkaa.

Espanjan Malagassa vuonna 1881 syntynyt ja 91-vuotiaana Ranskan Meri-Alpeilla vuonna 1973 kuollut taidemaalari, kuvanveistäjä ja taidegraafikko Pablo Picasso on yksi maailman tunnetuimmista kuvataiteilijoista. Hänen vahvassa, persoonallisessa tuotannossaan on nähtävissä lähes kaikki 1900-luvun taiteen suuntaukset. Hänet tunnetaan innovaatioistaan kuten kollaasin ja assemblaasin käytöstä kuvataiteessa sekä erityisesti kubismi-taidesuuntauksen kehittäjänä.

Picasso oli erittäin tuottelias. Pitkällä 78 vuotta kestäneellä urallaan hän maalasi noin 13 500 taulua, teki noin 100 000 piirrosta ja grafiikkatyötä, noin 300 veistosta ja keramiikkatyötä sekä lukuisia kirjankuvituksia. Kangasalle tuleva teos kuuluu taiteilijan myöhäistuotantoon.

– Mitä näihin taiteilijakohtaloihin noin ylipäätään tulee, niin eiväthän ne Pablo Picasson teemat ja tehot tässäkään kohtaa ihan huonoja olleet, Kimmo Pyykkö luonnehtii kotikokoelmaansa kuuluvaa teosta.

Picasson teos Le vieux Roi on esillä Pitkän matkan ateljee -näyttelyssä ainakin Hevosia – Horses -näyttelyn loppuun eli 28.8.20222 saakka. Pysyvä näyttely esittelee kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön taidetta ja uraa taidemuseon kolmannessa kerroksessa.

Kesänäyttely Hevosia – Horses tuo Kimmo Pyykkö -taidemuseolle hevosaiheista taidetta lukuisilta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa.

Kimmon päivänä 2.8.2022 Kimmo Pyykkö -taidemuseoon on vapaa pääsy klo 11–17.

 

Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyt

Hevosia – Horses näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 11.6.-28.8.2022.

Lue lisää näyttelystä >

Taidemuseon pysyvässä näyttelyssä tehdään matkaa kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljeessa.

Lue lisää näyttelystä >

Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö ateljeessaan.

Kimmo Pyykkö ateljeessaan, kuva: Kuvatoimisto Kuvio

Picasso esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kimmon päivänä 2.8. 2022

Picasson teos paljastetaan Kimmon päivänä 2.8.2022. Pablo Picasso litografia Le vieux Roi (vanha kuningas), v. 1959 kuuluu Pyykön yksityiskokoelmaan.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste