Taidehistorioitsija Minna Polus luennoi rakastetun taiteilijan Hugo Simbergin taiteilijatyttärestä Uhra Simberg-Ehrströmistä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

FM Minna Polus: Jättimäisen Metsä-ryijyn tarina – Uhra Simberg-Ehrström

Työpajat ja luennot
  • Vapaa pääsy

Uhra Simberg-Ehrström (1914-1979) oli rakastetun taiteilijan Hugo Simbergin taiteilijatytär, joka teki merkittävän uran ryijytaiteen parissa. Hän oli edelläkävijä suomalaisen taiteen 1950-1960 -lukujen modernismin kärjessä. Jättimäinen Metsä-ryijy on erityinen tapaus Suomen taiteen historiassa. Montrealin maailmannäyttelyyn (1967) valmistetun Metsä-jättiläisryijyn lisäksi tutustutaan Timo Sarpanevan Montrealiin suunnittelemaan persoonalliseen Suomen näyttelyosastoon. Uhra Simberg-Ehrströmistä luennoi taidehistorioitsija Minna Polus.

Luentopaikkana on Kangasala-talon Valtuustosali.

Luento järjestetään yhteistyössä Valkeakoski -opiston kanssa.

Vapaa pääsy!

Riitta Nelimarkan näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 21.9.2019-5.1.2020