Luennoitsija Tuomas Sopanen kertoo suomalaisen ryijyn tarinan Kimmo Pyykkö -taidemuseon luennollaan.

Emeritus professori Tuomas Sopanen: Suomalaisen ryijyn tarina

Työpajat ja luennot
To 14.11.2019 17:30-19:00
  • Vapaa pääsy

Suomessa alkoi ryijybuumi itsenäistymisen jälkeen, 1920-luvulla, mutta ryijyjä on tehty Pohjoismaissa yli tuhat vuotta. Luennoitsija Tuomas Sopanen on kerännyt noin 500 ryijyn kokoelman, jossa on mukana useimmat kansanomaiset ryijytyypit ja mallit 1700-luvullta aina tähän päivään asti. Luennollaan hän kertoo suomalaisen ryijyn tarinan aina kansanomaisista ryijyistä moderneihin taideryijyihin ja näyttää kuvia myös omasta ryijykokoelmastaan.

Tuomas Sopanen, FT, on toiminut kasvitieteen professorin Joensuun yliopistossa, erikoisalanaan kasvifysiologia ja -biotekniikka. Nyt hän on eläkkeellä ja pitää luentoja suomalaisesta ryijytaiteesta. Hän on kirjoittanut yhdessä Leena Willbergin kanssa kirjan Ryijy elää: Suomalaisia ryijyjä 1778-2008.

Luentopaikkana on Kangasala-talon Valtuustosali.

Luento järjestetään yhteistyössä Valkeakoski -opiston kanssa.

Vapaa pääsy!

Riitta Nelimarkan näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 21.9.2019-5.1.2020