Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Einar Ilmoni tutuksi -johdanto

Opastukset
Ke 7.8.2019 13:00
  • Aikuiset 6/4 € tai Museokortti
  • alle 18-v. 0 €

Tutustu Einar Ilmonin näyttelyyn johdannolla kesä- ja elokuussa keskiviikkoisin klo 13. Istahda kuuntelemaan puolen tunnin johdanto Einar Ilmonin taiteeseen. Johdanto sisältyy pääsymaksuun.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kesäkuun 8. päivänä avautuva Einar Ilmonin näyttely luo katsauksen hänen tuotantonsa eri teemoihin. Taidemuseon kahteen kerrokseen ripustettava näyttely esittelee Ilmonin teemoista keskeisimmät: kangasalalaisen maiseman, voimakkaat omakuvat, luonteikkaat lapsikuvat sekä uskonnolliset teemat.

Näyttelyyn ripustetaan muutama teos Einar Ilmonin opettajalta Helene Schjerfbeckiltä (1862-1946). Helene Schjerfbeck opetti Einar Ilmonia Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Helsingissä. Ilmonin taiteessa voi nähdä useita yhtäläisyyksiä opettajansa teoksiin.

Näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 8.6.–1.9.2019.

Lue lisää näyttelystä

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Einar Ilmoni, Omakuva, 85,5 x 51,5 cm, 1905, öljy kankaalle. Tampereen kaupungin kokoelmat. Kuva: Jari Kuusenaho.