Kimmo Pyykkö -taidemuseo näyttää Riitta Nelimarkan ja Jaakko Seeckin animaation 7 veljestä Aleksis Kiven päivänä 10.10.2019.

Aleksis Kiven päivä 10.10. — Riitta Nelimarkan ja Jaakko Seeckin animaatio 7 veljestä

Muut tapahtumat
  • Vapaa pääsy

Animaatio 7 veljestä on kehityskertomus seitsemän jukuripäisen, vapautta rakastavan nuorukaisen elämästä maaseudulla 1800-luvun eteläisessä Suomessa.

Riitta Nelimarkka ja hänen miehensä Jaakko Seeck tekivät 1970-luvulla useita pala-animaatioita yhdessä. Animaatiotuotannot huipentuivat ensimmäiseen kotimaiseen kokoillan animaatioelokuvaan Seitsemän veljestä (87 min, 1979).

Elokuvasta tehtiin uudistettu, hieman lyhyempi versio (50 min), joka sai ensi-iltansa Pariisissa keväällä 2011.

Seitsemän veljestä on a piece of art, yksityiskohtia helmeilevä akvarellein maalattu animaatiotarina kaikenikäisille. Se pohjautuu vapaasti Aleksis Kiven romaaniin Seitsemän veljestä, joka on ensimmäinen suomenkielellä kirjoitettu kaunokirjallinen teos.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa elokuvaesityksen maksutta Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10. lokakuuta.

Riitta Nelimarkan näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 21.9.2019-5.1.2020