Samuli Heimosen näyttely Monesta yksi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

18.5. kansainvälisenä museopäivänä vapaa pääsy

Muut tapahtumat
  • VAPAA PÄÄSY

Samuli Heimonen: Monesta yksi

Kuvataiteilija Samuli Heimosen laaja yksityisnäyttely Monesta yksi -näyttely esittelee uusia maalauksia, joissa taiteilijan aiemmasta tuotannosta tutut sudet ja koirat ovat saaneet maalaamalla toteutetun mosaiikkimaisen muodon.

”Viehätys maalata maalausta kuin tekisi mosaiikkia, piilee sen rakentelevassa luonteessa. On virkistävää rakentaa kuvaa pala palalta kerrallaan ja saada yksittäiset palat sopusointuun kokonaisuuden kanssa. Tällaista kuvaa on myös kiinnostavaa katsella, koska osat ja kokonaisuus ovat läsnä yhtä aikaa.”

Maalaukset ovat valmistuneet vuoden 2018 aikana ja suurin osa niistä on näyttelyssä ensimmäistä kertaa julkisesti esillä.

Näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 26.1.–19.5.2019.

Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee

Taidemuseon pysyvässä näyttelyssä, museon 3.kerroksessa, tehdään matkaa kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön ateljeessa. Kangasalla vietetystä lapsuudesta ja nuoruudesta alkanut tie johti taidekoulutukseen pääkaupunkiin ja monimuotoiseen uraan suomalaisella taidekentällä kuuden vuosikymmenen aikana.

Kansainvälisenä museopäivänä la 18.5.2019 taidemuseoon on vapaa pääsy klo 11-17.

Tapahtuma on osa vuoden 2019 Museoviikkoa, joka toteutetaan yhteistyössä Museokortin kanssa.

Samuli Heimosen näyttely Monesta yksi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Samuli Heimonen: E Pluribus Unum, 2018. Akryyli ja öljy kankaalle. Yksityisomistuksessa. Valokuva teoksesta Samuli Heimonen.