Valokuvataiteilija Lauri Eriksson Kimmo Pyykkö -taidemuseon yleisöluennolla 25.11.21

Kimmo Pyykkö -taidemuseon suositut yleisötapahtumat jatkuvat torstaina 25.11.21, jolloin väitöskirjatutkija, valokuvataiteilija Lauri Eriksson luennoi Kangasala-talon Valtuustosalissa klo 17:30-19 aiheenaan “Neljä näkökulmaa Kimmo Pyykön taiteeseen”. Eriksson valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Helsingin yliopiston Historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmassa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla, sekä julkaissut valokuvakirjoja. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, ja se järjestetään yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa. Luennon jälkeen on aikaa yleisökysymyksille.
Kimmo Pyykkö ja teoksensa Tuomittu, rauta, 1968. Jeppe Lahtisen kokoelma.

Kimmo Pyykkö ja teoksensa Tuomittu, rauta, 1968. Jeppe Lahtisen kokoelma. Kuva: Studio Pelisalmi Oy

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lokakuussa avautunut Matkalla –66 -näyttely esittelee Pyykön lähes 60-vuotisen uran rautaista alkuvaihetta. 1960-luvun romu- ja valurautaveistokset herättivät suomalaisen taidemaailman, kriitikoiden ja yleisön mielenkiinnon jo ilmestyessään. Lapsuuden ja nuoruuden maisemat Kangasalla jättivät pysyvän jälkensä Pyykköön, joka on saanut läpi uransa tunnustusta sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Kimmo Pyykkö: Matkalla –66 on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 16.10.2021 – 30.1.2022. Näyttelyssä ja taidemuseon verkkosivuilla on nähtävissä dokumentti Korvenperältä kuvanveistäjäksi (Kimmo Pyykkö -taidemuseo & Harjula Production yhteistuotanto, 2020).

Katso ohjeet turvalliseen museovierailuun.

Mediakuvat ja näyttelysesite taidemuseon mediapankissa.

Lisätietoja:

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste