Uusia digitaalisia sisältöjä Kimmo Pyykkö -taidemuseolta

Kimmo Pyykkö -taidemuseon ollessa suljettuna poikkeustilanteen takia 1.5. asti, on yleisölle suunnattua digitaalista sisältöä lähdetty kehittämään aktiivisesti. Museon lähtökohtana on tarjota yleisölle mahdollisuus tutustua näyttelyn Naisten kuvia - Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta sisältöihin tavoilla, jotka eivät edellytä museovierailua paikan päällä. Tuotetut sisällöt jäävät museon sivuille ja sosiaalisen mediaan, jotta niitä on mahdollisuus katsoa vapaasti.
Kimmo Pyykkö -taidemuseon Lasten lauantai

Kuva: Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Lapsille suunnattua digitaaliseen muotoon toteutettua ohjelmaa on tarjolla museon Facebook- ja kotisivuilla, ja lisää materiaalia ollaan parhaillaan tuottamassa lisää. Sivuilta löytyvät tällä hetkellä sadun muotoon tehty museovierailu Sammaltytön tarina sekä 10.4. ilmestynyt Lasten lauantain Keväinen hopeaoksa -askartelupaja videoidussa muodossa. Museolehtori, tiedottaja Elisa Wistuba Lorca kertoo Sammaltytön tarinan ideasta:

”Naisten kuvia -näyttelymme on täynnä toinen toistaan kiehtovampia teoksia, jotka puhuttelevat ja ihmetyttävät katsojia iästä riippumatta. Olemme luonnollisesti harmissamme, että ovet on jouduttu pitämään kiinni yleisöltä, ja siksi meistä tuntui äärimmäisen tärkeältä lähteä kehittämään entisestään tapoja, joilla taidetta saadaan ihmisten luo tällaisena aikana. Kuvataiteilija Kim Simonssonin Sammaltyttö -veistos on herättänyt suurta ihastusta kävijöissä, erityisesti lapsissa, ja se suorastaan houkuttelee mielikuvitusta loihtimaan tarinoita siitä, kuka ja mikä tämä hahmo on. Siitä lähti idea kirjoittamaani satuun, jonka toteutimme videon muotoon. Toivottavasti se tavoittaa sekä lapset että aikuiset.”

Torstaina 15.4. alkaa taidemuseon uusi sarja Taidetuokio, joka on suunnattu kaikille taiteen ystäville. Sarjan jokaisessa jaksossa tutustutaan Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttelyn eri teoksiin vierailijan ja museolehtorin kanssa. Joka jaksossa nähdään uusi vierailija ja eri teoksia. Taidetuokion vierailijat ovat sekä taide- että yhteiskunnan muilla aloilla toimivia aktiivisia persoonia. Suurimmalla osalla on juuria tai yhteyksiä Kangasalaan tavalla tai toisella. Taidetuokion jaksot ilmestyvät nähtäväksi museon sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille, ja jäävät sinne katsottavaksi.

Torstaina 15.4. nähdään Kangasalan järjestöjen ja kaupungin järjestämällä Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla Kimmo Pyykkö -taidemuseon esitys kesän 2021 tulevasta ohjelmasta ja kuullaan museolehtorin puheenvuoro taiteen, luovuuden ja hyvinvoinnin yhteydestä. Museon esitys Teams-livetapahtumassa 15.4. klo 11:30. Taidetuokio-sarjan aloitusjakso ja museon esitys Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla korvaavat Senioripäivän 15.4. ohjelman.

Lisätietoa

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste