Taidemuseoon vuoden ensimmäisenä Senioripäivänä. To 11.2.2021 klo 11-19 Pääsymaksu 2 € senioreille Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa käynnistyvät Senioripäivät to 11.2.2021, jolloin senioreille pääsymaksu taidemuseoon on 2 € koko päivän ajan museon aukiolon aikana. Opastettuja kierroksia ei vallitsevien rajoitusten takia pidetä, vaan kävijöillä on mahdollisuus kiertää näyttelyssä itsenäisesti. Samalla tarjoutuu oiva tilaisuus käyttää museon uusia maksuttomia ääniopasteita, jotka mahdollistavat Naisten kuvia - teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta – näyttelyyn tutustumisen opastetusti ja samalla täysin itsenäisesti.
Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta 23.1. – 23.5.2021

Interiööri Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttelystä. Kuva: Jussi Koivunen.

Naisten kuvia -ääniopastuksiin on poimittu kymmenen (10) keskeistä näyttelyn teosta, ja niissä esitellään teoksen tekijän lisäksi teosta avaava tulkinta, joka voi kytkeytyä länsimaisen kuvataiteen klassikkoteoksiin ja esitystapoihin, taiteen tyylisuuntiin tai tekijän ilmaisumuotoihin. Ääniopastuksen kautta kävijä voi valintansa mukaan tutustua joko joihinkin tai kaikkiin teoksiin, joihin ääniopastus on tarjolla. Helppokäyttöiset opastuslaitteet ovat museolla valmiina käytettäviksi. Lisää tietoa ääniopasteista sivuillamme.

Meneillään oleva näyttely Naisten kuvia – teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta vie katsojan mukanaan taiteen nykyhetkeen ja avaa ovia taidehistoriaan teosten teemojen kautta. Naiset näkyvät näyttelyssä sekä taiteilijoina että teoksissa kuvattuina kohteina. Naiseus, siihen liittyvät roolit ja kehollisuus ovat keskeisiä teemoja teoksissa. Näyttelyssä on mukana teoksia 33 taiteilijalta, sisältäen valokuvia, piirroksia, maalauksia ja veistoksia. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Heinon taidesäätiön kanssa.

Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 23.1. – 23.5.2021.

Kevään 2021 senioripäivät

to 11.2.
to 25.2.
to 18.3.
to 15.4.

Turvallinen näyttelykäynti

Noudatamme taidemuseossa viranomaisten ohjeistuksiin perustuvia käytäntöjä turvallisen näyttelykäynnin takaamiseksi. Rajoitamme kävijämäärän korkeintaan 10 henkilöön. Lisätietoa koronaturvallisesta museokäynnistä sivuillamme.