Taidemaalari Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta Kangasala-talon galleriassa päättää näyttelyvuoden

Taidemaalarina ja taiteilija-tutkijana työskentelevän tamperelaisen Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta on avautunut Kangasala-talon galleriassa. Lamminen tutkii taiteilijan tapaa havainnoida maisemaa ja väriä. Näyttelyyn liittyvä taiteilijatapaaminen pidetään sunnuntaina 1.12. klo 14. Tiina Lammisen näyttely galleriassa on esillä 6.11. – 21.12. Galleriaan on vapaa pääsy.
Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta Kangasala-talon Galleriassa marras- ja joulukuussa 2019.

Tiina Lamminen: Martérlý, tussi, guassi ja akryyli kankaalle, 50 x 32,5 cm (2019)

Taidemaalari Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta Kangasala-talon galleriassa on avautunut. Lammisen teokset ovat syntyneet vuosina 2016 – 2019.

– Jostakin uskottavasta perustelusta johtuen minulla oli taiteilijan työssäni useamman vuoden jakso, jona vain piirsin. Lyijykynä oli aina saatavilla, paperilehtiö mukana. Kun sitten olisin halunnut maalata, huomasin etten osannut enää ilmaista itseäni maalaamalla, värini olivat kadoksissa. Silloin tukeuduin omaan mieliväriini, keltaiseen ja aloitin maalaamisen tussilla. Piirsin siveltimellä ja kulutin akryylipohjaisella väritussilla pitkäkarvaiset näädänkarvasiveltimeni loppuun, kertoo Tiina Lamminen.

Tiina Lamminen on tapetoinut Kangasala-talon gallerian seinät japaninpaperiarkeilla, joita hän on liimannut päällekkäin ja vierekkäin. Valkoisiin paperiarkkeihin on maalattu toisteisesti samaa rantamaisemaa, maiseman ääriviivojen kautta. Paperoinnin päälle Lamminen on ripustanut musta- ja valkopohjaisia maalauspohjia, joihin hän on myös maalannut maisemia.

-Aiheena on Ruoveden maisema, Pekkalan lahti. Toistan maisemaa yhä uudelleen, useita vuosia. Aikaisempaan ajatteluuni verrattuna, jossa valittu aihe oli tärkeintä, lasken nyt aiheen saavuttamiseen käyttämäni ajan ja tarmon, rituaalin ja liikkeen (maiseman luokse menemisen) tietoisesti osaksi työn kokonaisuutta.

Tarkemmin katsoen paperiarkeissa onkin useita maisemia.

-Maalaan toistuvasti, paitsi Pekkalan lahtea, niin myös yhtä maisemaa Baijerissa ja kolmatta Unkarissa. Olen maalannut toista maisemaa ja kantanut mukanani toista maiseman maalaamisen kokemusta.

Lamminen kertoo maalaavansa maisemaa tutuksi ja toisaalta maalaamalla hän pitää sitä etäällä.

– Jälkikäteen olen ajatellut, että kai se on joku muistamisen tai abstrahoinnin prosessi. Oman elämän merkityksellisyyden näkyväksi rakentamista maalaamisen kautta.

Lamminen maalaan maisemaa ja tutkii taiteen teos-luonnetta, sitä milloin maalaus muuttuu luonnoksesta teokseksi.

– Näyttely kertoo työskentelyni luonteesta, siitä ettei ole syytä osoittaa alkua tai loppua. Vaan on niin, että jokaisena päivä saa ottaa hieman keltaista maalia ja maalata.

Tiina Lammisen näyttely Maisemamaalausta 6.11. – 21.12.2019 Kangasala-talon galleriassa.

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 1.12. klo 14

Taidemaalari ja väitöskirjatutkija Tiina Lamminen kertoo työskentelystään ja taiteestaan taiteilijatapaamisessa sunnuntaina 1.12. klo 14 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lue lisää näyttelystä

Taidemaalari Tiina Lamminen

Taidemaalari ja tutkija-taiteilija Tiina Lamminen on syntynyt Nakkilassa (v. 1963) ja asuu ja työskentelee tällä hetkellä sekä Tampereella, että Ruovedellä. Kuvataiteilijaksi ja Taiteiden maisteriksi hän on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun Pallas-kuvataideohjelmasta vuonna 2003. Tällä hetkellä Lamminen valmistelee Ruoveden maisemaa käsittelevää väitöskirjaansa Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnassa. Tiina Lamminen on kuratoinut useita Ruovesi -teemaan liittyviä näyttelyitä, joista viimeisimpinä paraikaa Harjavallassa Emil Cedercreutzin museolla esillä oleva näyttely Ruoveden maisema ja keväällä Hiekan taidemuseossa Tampereella nähty taidemaalari Sigrid Aminoffin (1904-1994) näyttely. Hän kuuluu Tampereen Taiteilijaseuraan, Taidemaalariliittoon ja Ruoveden Taideyhdistykseen.

Lue lisää taiteilijasta

Lisätietoja:

Taidemaalari, tutkija-taiteilija, kuraattori
Tiina Lamminen
p. 050 364 6674
tiina.lamminen@tiinalamminen.fi

Johanna Kangas
museolehtori, tiedottaja
johanna.kangas@kangasala-talo.fi
p. 040 773 0196

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste