Taide sairaaloissa puhuttaa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 12.5.

Kuvanveistäjä, kuvataiteilija Kerttu Horila sekä TAYS:in taidekokoelmaa esittelevä Sirpa Joenniemi ovat puhujina Kimmo Pyykkö -taidemuseon yleisötilaisuudessa torstaina 12.5. klo 17:30-19. Tilaisuus on osa Sirkusväkeä -näyttelyn ohjelmaa ja siihen on vapaa pääsy.
Taidetta sairaaloissa, yleisöluento ja taiteilijatapaaminen 12.5.2022

Kuvassa on osa Kerttu Horilan teoksesta Lepotauko (Tays R-rakennus, Tampere 2007). Kuva: Kerttu Horila

Yleisöluennolla tavataan kaksi vierailijaa. Kuvanveistäjä, kuvataiteilija Kerttu Horila kertoo sirkusaiheisista teoksistaan ja Sirpa Joenniemi esittelee TAYS:in taidekokoelmasta vastaavaa Raimo Anttilan taidetoimikuntaa. Museolehtori haastattelee puhujia, ja yleisökysymyksille varataan aikaa.

Sirkusväkeä -näyttelyssä nähdään Kerttu Horilan puhuttelevia keraamisia sirkushahmoja. Horilan töitä on esillä myös paljon julkisissa tiloissa, kuten TAYS:in sairaaloissa.

Paikka: Valtuustosali, Kangasala-talo

Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Sirkusväkeä -näyttely esittelee monipuolisesti sirkusaiheista taidetta kahdentoista eri taiteilijan teosten kautta. Näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 19.2. – 22.5.2022

Lisätietoa tapahtumasta ›

Medialle

Mediakuvat näyttelystä löytyvät tästä linkistä.

Ohjeet turvalliseen museokäyntiin löytyvät sivuiltamme.

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.