Syyslomapuuhaa lapsille – Lasten lauantain maksuton varjoteatteriesitys ja -työpaja 17.10. klo 10-12

Lasten lauantai on lasten maksuton taidetyöpaja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Syksyllä tutustutaan varjoteatteriin, jonka ohjaa Nukketeatteri Mantan kapina. Varjoteatterityöpaja järjestetään syylomaviikon lauantaina 17.10. klo 10-12.
Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.9.2020 – 3.1.2021.

Kuva: Nukketeatteri Mantan kapina

Syyslomaviikon nonstoptyöpajassa lapsi pääsee sukeltamaan varjoteatterin hauskaan maailmaan! Lasten lauantai koostuu kahdesta osasta – varjoteatterityöpajasta ja -esityksestä. Esitykset ovat 17.10. klo 10 ja klo 11. Esitysten jälkeen alkaa nonstop työpajatoiminta.

”Valolintu lenteli pimeässä, hämärässä se asusteli. Pimeässä oli sen koti. Se silitti itsensä, suki sydänsulat kohdilleen. Iltaisin lirkutteli itsekseen, hupsutteli kaarroksin ja kuperkeikoin, niin että ilmassa suhisi, vihelsi ja paukkui. Se oli elellyt niin pitkiä aikoja, syönyt käpypuusta, tuutinut saniaisissa sekä laulanut itselleen salaisuudet ja rajattoman riemun. Valolinnulla oli kuitenkin unelma, olla rohkea, olla joukossa oma itsensä ja tavata muita lintuja. Mutta eihän hämärässä oikein nähnyt muita. Eräänä iltana metsässä käveli lapsi, hänellä oli pieni tuikku ja Valolintu alkoi laulaa tuikun nähdessään. Se huhuili ja rohkaistui. Valolintu oli pienen pieni, ensin vain nuppineulan kokoinen höyhenpallo, mutta tuikun valossa se kasvoi ja uskalsi, se näki ja kuuli ja yhtäkkiä se huomasi, että oli muitakin. Valolintuja oli monta ja ne syttyivät tuikun voimasta, tanssivat puiden oksilla, kiepittelivät ilmassa ja löysivät unelmansa yksin ja yhdessä!”

Työpajassa valmistetaan oma Valolintu eli varjonukke. Valmistaminen tapahtuu joko itse leikkaamalla tai valmiista mallista, höyhenillä ja silkkipaperilla tuunaamalla. Työpaja soveltuu kaikenikäisille lapsille ja nuorille, ja perheen pienemmillekin, jos isovanhemmalta ja vanhemmalta saa apua. Valmistumisen jälkeen omaa Valolintua pääsee lennättämään varjokankaalla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja työpajatarvikkeet löytyvät paikan päältä. Turvavälit pidetään ja taidemuseo tarjoaa halukkaille kasvomaskit. Tapahtumatiedot Facebookissa.

Lasten lauantai on osa Kuvista kokoelmaksi -näyttelyä, joka on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 3.1.2021 asti. Näyttelyyn on poimittu maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja tekstiilitaidetta Kangasalan kaupungin taidekokoelmasta. Näyttelyn on kuratoinut Soila Kaipiainen.

Turvallinen näyttelykäynti

Taidemuseon on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia koronapandemian hillitsemiseksi. Ohjeet turvalliseen museovierailuun ›