Suomen kuvataiteen päivän maalaustapahtuma 10.7. Kangasalan Lepokodin läheisyydessä ja Ukkijärven rannalla

Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä 10.7. on nimetty Suomen kuvataiteen päiväksi. Kimmo Pyykkö -taidemuseon päivän ohjelmassa on akvarellimaalausta Kangasalan Lepokodilla ja Ukkijärven rannalla lauantaina 10.7. klo 13–16. Ohjaajana toimii taiteen tohtori, luontokartoittaja Laura Uimonen. Kokoontuminen Lepokodin edustalla klo 12:30. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu perusopastus akvarellimaalaukseen ja ohjausta paikan päällä.
Suomen kuvataiteen päivän maalaustapahtuma 10.7.2021 Kangasalan Lepokodin läheisyydessä ja Ukkijärven rannalla.

Taidetta luonnon helmassa Einar Ilmonin näyttelyn Kaikki maalaavat -oheistapahtumassa Lepokodin ympäristössä 10.7.2019. Kuva: Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä 10.7. on nimetty Suomen kuvataiteen päiväksi.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ukkijärven rantaan menevä polku ja maasto on paikoin hankalakulkuista, joten varaa mukaan mukavat jalkineet ja oma istuinalusta. Myös Lepokodin sisätilat ovat käytettävissä. Omat eväät ja juomista kannattaa varata mukaan.

Tarvitset mukaasi omat maalaustarvikkeet:

Värit, vesikipon, akvarellipaperia, sienen/talouspaperia, oman istuinalustan, lisäksi maalarinteippiä ja maalausalustan (teipin ja maalausalustan saa myös tarvittaessa lainaan paikan päällä).

Tilaisuudessa noudatetaan voimassa olevia turvallisuusohjeita tartuntojen välttämiseksi.

Laura Uimonen, puh. 040 5306200

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.