Soile Jääskeläisen näyttely “Ajan kerrostumia” 3.9. – 29.9.2019 Kangasala-talon galleriassa

Kangasala-talon galleriassa on avautunut taidemaalari Soile Jääskeläisen näyttely ”Ajan kerrostumia”. Näyttelyssä on esillä kymmenen sekatekniikalla tehtyä piirustusta, jotka ovat valmistuneet vuosina 2018 ja 2019. Kangasalla kasvaneen ja Tampereella työskentelevän Jääskeläisen taiteilijatapaaminen pidetään näyttelyn viimeisenä päivänä 29.9.
Soile Jääskeläisen näyttely Ajan kerrostumia Kangasala-talon Galleriassa syyskuussa 2019.

Soile Jääskeläinen: Pinjat

Kangasala-talon galleriassa on esillä syyskuun ajan Soile Jääskeläisen teoksista koostuva näyttely Ajan kerrostumia.

– Minua kiinnostaa ajan kulumisen ja hetkessä olemisen dynamiikka. Tätä kuvaan erilaisilla kivirakennelmilla, juurakoilla ja puiden rungoilla, joissa näkyy luonnon hidas aika: kasvu ja rapautuminen. Piirtäen pysäytän hetken, välähdyksen ajan virrassa, kertoo Soile Jääskeläinen.

Tekniikkana Soile Jääskeläinen käyttää akryylimaalausta, piirustushiiltä ja pastelliliituja paperille. Jääskeläinen kokee, että hänellä on piirtäjän tausta. Uudemmissa teoksissa piirtäminen on noussut taustalta etualalle ja jälki on visuaalisesti erinäköistä kuin ennen.

– Aloitan työskentelyni tekemällä väripohjan, joka toimii visuaalisena kasvualustana piirtämiselle ja aiheiden versomiselle. Intuitiolla on suuri merkitys työskentelyssäni.

Jääskeläinen asuu Tampereella ja työskentelee Ateljeetalo Pesulassa, mutta opettaa säännöllisesti piirustusryhmiä myös Kangasalla. Pikkolan koulussa kokoontuva Valkeakoski-opiston piirustusryhmä, jossa työskennellään niin ikään maalauksellisen pohjan päälle piirtäen, on jo tämän syksyn osalta täynnä.

Taiteilijatapaaminen su 29.9. klo 14

Näyttelyyn liittyvä taiteilijatapaaminen pidetään näyttelyn viimeisenä päivänä, sunnuntaina 29.9. klo 14, jolloin Soile Jääskeläinen kertoo työskentelystään ja teoksistaan kuulijoille sekä vastailee yleisökysymyksiin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille.

Tie kuvataiteilijaksi

Soile Jääskeläinen on syntynyt vuonna 1967 Salossa, mutta käynyt peruskoulun ja lukion Kangasalla. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta vuonna 1992 ja Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän osastolta vuonna 2000. Taiteen maisteriksi hän valmistui vuonna 2008 Taideteollisen korkeakoulun – nykyisen Aalto-yliopiston – kuvataiteen Pallas-koulutusohjelmasta. Hän on järjestänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1994 lähtien ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin, muun muassa Mäntän kuvataideviikoille kahdesti. Jääskeläinen kuuluu Taidemaalariliittoon ja Tampereen taiteilijaseuraan.

Soile Jääskeläisen näyttely Ajan kerrostumia Kangasala-talon galleriassa 3.9. – 29.9.2019.

Galleria avoinna Kangasala-talon aukioloaikojen mukaan.

Huomaathan! Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelynvaihdon aikana myös Kangasala-talossa on poikkeavat aukioloajat. Kangasala-talon galleria on avoinna 3.-20. ti-pe 11-17 (Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelynvaihdon ajan galleria on suljettu viikonloppuna)
la 21.9. klo 11-17, su 22.9. klo 11-15

24.9. lähtien normaalisti avoinna ti-ke 11-17, to 11-19, pe-la 11-17, su 11-15