Sirkusväki valtaa museon

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevätnäyttely Sirkusväkeä avautuu 19.2.2022 ja jatkuu 22.5. asti.
Sirkusväkeä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.2. – 22.5.2022.

Lauantaina 19.2. klo 11 avautuva näyttely kokoaa yhteen nimekkäitä kotimaisia kuvataiteen tekijöitä sirkusteemaisilla teoksillaan. Tiedossa on väriä, vauhtia ja monipuolinen kirjo erilaisia tekniikoita, joilla sirkuksen väkeä kuvataan. Taideteokset kertovat sirkuksen maailmasta monesta näkökulmasta valottaen sekä sirkustaiteilijoiden tähtihetkiä estradilla että heidän inhimillisyyttään naamioiden ja esirippujen takana. Kangasalalaisista taiteilijoista sirkuksen maailmassa ovat liikkuneet tekstiilitaiteilija Virpi Kinnunen ja keraamikko Teemu Luoto. Alice Kairan naivistisesti kuvatut, salaperäiset klovnihahmot puhuttelevat katsojaa satumaisilla väreillään, Kerttu Horilan veistokset puolestaan hätkähdyttävät todellista ihmistä muistuttavalla näköisyydellään.

Näyttelyn taiteilijat: Taisto Ahtola, Birger Carlstedt, Cris af Enehielm, Erik Enroth, Ester Helenius, Kerttu Horila, Alice Kaira, Virpi Kinnunen, Teemu Luoto, Kimmo Pyykkö, Tuulikki Pietilä, Taisto Toivonen.

Sirkusväkeä on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 19.2. – 22.5.2022.

Taidemuseon pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee esittelee kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön tuotantoa ja on esillä museon 3. kerroksessa.

Yleisöopastukset alkavat sunnuntaina 20.2. klo 13, ja jatkuvat viikottain sunnuntaisin samaan aikaan. Yleisöopastus kuuluu museolipun hintaan.

Ääniopasteet kertovat näyttelyn eri teoksista ja taiteilijoista. Ne on käsikirjoittanut taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen.

Näyttelyn avajaiset toteutetaan virtuaalisessa muodossa ja avajaislähetys on nähtävissä 19.2. klo 11 taidemuseon sivuilla kimmopyykkotaidemuseo.fi ja sosiaalisen median kanavilla Facebook & Instagram. Samoista osoitteista löytyvät myös taidemuseon lapsille ja perheille suunnatut virtuaaliset taidepajat ja muut tapahtumat. Kevään sirkusaiheisten yleisötapahtumien tiedot päivitetään taidemuseon sivuille.

Ohjeet turvalliseen museokäyntiin löytyvät päivitettynä sivuiltamme.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste