Senioripäivät taidemuseolla jatkuvat – to 25.2.2021 klo 11-19 senioreille pääsymaksu 2 €

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Senioripäivät jatkuvat to 25.2.2021, jolloin senioreille pääsymaksu taidemuseoon on 2 € koko päivän ajan museon aukiolon aikana. Museossa tarjoutuu mahdollisuus väljään ja rauhalliseen taideteosten tarkasteluun kunkin omassa tahdissa kymmenen hengen kävijärajoituksen tehdessä tilaa näyttelysaleihin.
Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta 23.1. – 23.5.2021

Interiööri Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttelystä. Kuva: Jussi Koivunen.

Meneillään oleva näyttely Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta vie katsojan mukanaan taiteen nykyhetkeen ja avaa ovia taidehistoriaan teosten teemojen kautta. Naiset näkyvät näyttelyssä sekä taiteilijoina että teoksissa kuvattuina kohteina. Naiseus, siihen liittyvät roolit ja kehollisuus ovat keskeisiä teemoja teoksissa. Näyttelyssä on mukana teoksia 33 taiteilijalta, sisältäen valokuvia, piirroksia, maalauksia ja veistoksia. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Heinon taidesäätiön kanssa.

Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 23.1. – 23.5.2021.

Taidemuseon pysyvä näyttely Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee on esillä museon kolmannessa kerroksessa.

Mahdollisuus ääniopasteisiin

Näyttelyssä on mahdollisuus käyttää museon uusia maksuttomia ääniopasteita, joiden avulla Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta – näyttelyn voi kiertää opastusta kuunnellen ja samalla täysin itsenäisesti. Naisten kuvia -ääniopastuksiin on poimittu kymmenen (10) keskeistä näyttelyn teosta, ja niissä esitellään teoksen tekijän lisäksi teosta avaava tulkinta, joka voi kytkeytyä länsimaisen kuvataiteen klassikkoteoksiin ja esitystapoihin, taiteen tyylisuuntiin tai tekijän ilmaisumuotoihin. Ääniopastuksen kautta kävijä voi valintansa mukaan tutustua joko joihinkin tai kaikkiin teoksiin, joihin ääniopastus on tarjolla. Helppokäyttöiset opastuslaitteet ovat museolla valmiina käytettäviksi. Lisää tietoa ääniopasteista sivuillamme.

Dokumenttielokuva valottaa näyttelyn ja Heinon kokoelman taustoja

25.2. museokävijöillä on myös mahdollisuus nähdä dokumenttielokuva Rakkaudella, Heino (2018, kesto 34 min, tuotanto Jan Ijäs), joka kertoo kauppaneuvos ja rouva Raimo ja Raini Heinon sekä heidän poikansa galleristi Rauli Heinon vuosikymmenten aikana keräämän suomalaisen nykytaiteen kokoelman muodostumisesta ja taustoista.

Näytökset pidetään Kangasala-talon Valtuustosalissa klo 14:00 ja 16:00. Näytökset ovat avoimia ja maksuttomia kaikille museokävijöille ennakkovarauksella. Kymmenen hengen kävijärajoitus koskee myös dokumenttielokuvan näytöksiä, mistä johtuen pyydämme ennakkoilmoittautumista viimeistään ke 24.2.21 os. taidemuseo@kangasala-talo.fi tai puh. 040 773 0148.

Kevään 2021 senioripäivät

to 25.2.
to 18.3.
to 15.4.

Turvallinen näyttelykäynti

Noudatamme taidemuseossa viranomaisten ohjeistuksiin perustuvia käytäntöjä turvallisen näyttelykäynnin takaamiseksi. Rajoitamme kävijämäärän korkeintaan 10 henkilöön. Lisätietoa koronaturvallisesta museokäynnistä sivuillamme.

Kaikissa Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Kangasala-talon tiloissa voi liikkua esteettömästi.

Lisätietoa:

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste