Senioripäivänä ke 19.2. opastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn klo 13 ja K-Kinossa Helene -elokuva klo 14.15

Senioripäivänä taidemuseo tarjoaa pääsyn museoon 2€:lla koko päivän. Opastus Jussi TwoSevenin näyttelyyn klo 13 sisältyy pääsylipun hintaan. Kangasala-talon salissa K-Kino esittää taidemaalari Helene Schjerfbeckistä kertovan elokuvan Helene klo 14.15 alkaen. Liput 11€.
Museolehtori opastaa Jussi TwoSevenin näyttelyä All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Museolehtori opastaa Jussi TwoSevenin näyttelyssä All Is One. Kuva: Mikko Ahava / Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Opastus klo 13 Jussi TwoSevenin näyttelyyn

Senioripäivänä on tarjolla opastus klo 13 Jussi TwoSevenin näyttelyyn. Opastus sisältyy senioripäivän edulliseen 2€:n pääsymaksuun. Tammikuun 25. päivänä avatun kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttely esittelee hänen kankaalle ja suoraan seinälle maalaamiaan teoksia sekä animaatioita. Jussi TwoSevenin taiteelliset juuret ovat graffitikulttuurissa ja katutaiteessa. Hän on tunnettu mustavalkoisista valokuvantarkoista maalauksista, joissa lukuisat yksityiskohdat on maalattu spraymaalilla ja sabluunoilla. Hän on myös yksi tunnetuimmista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista Suomessa. Näyttelyssä on esillä sekä hänen kaupunkikuvauksiaan että suomalaisia luonnonvaraisia eläimiä kuvaavia teoksia.

Jussi TwoSevenin näyttely All Is One on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 17.5. saakka.

Lue lisää näyttelystä ›

Antti J. Jokisen ohjaama elokuva Helene Kimmo Pyykkö -taidemuseon Senioripäivän ohjelmistossa.

Antti J. Jokisen ohjaama elokuva Helene keskittyy Helene Schjerfbeckin ja Einar Reuterin väliseen suhteeseen, ja sen vaikutukseen Schjerfbeckin elämässä.

K-Kinon päivänäytöksessä elokuva Helene klo 14.15

Senioripäivänä K-Kino esittää taidemaalari Helene Schjerfbeckistä (1862-1946) kertovan elokuvan Helene Kangasala-talon salissa klo 14.15.

”Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia, ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn. Helenelle käänteentekevä hetki koittaa vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu.”

Elokuvan on ohjannut Antti J. Jokinen ja pääosissa nähdään Laura Birn, Johannes Holopainen, Krista Kosonen, Pirkko Saisio, Eero Aho ja Jarkko Lahti. Elokuvan kesto 2 t 2 min. Ikäraja elokuvaan on 7 vuotta. Liput maksavat 11 €. Ennakkoliput saa verkkokaupasta www.k-kino.fi tai Kangasala-talon lipun myynnistä. Liput voi ostaa myös ovelta 30 minuuttia ennen näytöstä.

Lue lisää elokuvasta ›

Lisätietoja antaa:

näyttelystä ja senioripäivän opastuksesta
museolehtori, tiedottaja
Johanna Kangas
p. 040 773 0196
johanna.kangas@kangasala-talo.fi

elokuvasta
K-Kino
info@kangasala-talo.fi
p. 040 773 0148

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste