Senioripäivänä 26.10. FM Kirsi Kaivanto kertomassa isänsä Kimmo Kaivannon Tori-teoksesta

Kimmo Pyykkö -taidemuseon lokakuun Senioripäivän ohjelmassa Kimmo Kaivannon tytär FM Kirsi Kaivanto kertoo Kimmo Kaivannon Tampereen kaupunginvaltuuston istuntosalin aulaan sijoitetusta Tori-teoksesta klo 14.30 Kangasala-talon aulassa (vapaa pääsy). Tori-teoksen julistekopio on myös nähtävillä.
Kuva: Tiia Ennala / Kimmo Pyykkö -taidemuseo

“Taiteilija oli muuttanut 1975 Tampereen Keskustorin etelälaidalla sijaitsevan Palanderin talon ylimmän kerroksen huoneistoon. Ateljeen ikkunoista avautuva torin elämä historioineen siivitti innostavasti kaupungin tilaustyön toteuttamista. Maalauksen näkökulma onkin historiallinen – sen 13 osaa kertovat Tampereen historiasta aina kaupungin perustamisesta maalauksen valmistumisen aikoihin asti”, Kirsi Kaivanto kuvailee. Tampereen kaupunginvaltuuston aulassa sijaitseva Tori-teos on kooltaan 220 cm x 420 cm. Teos valmistui vuonna 1976, ja on toteutettu sekatekniikalla.

Senioripäivänä sisäänpääsy taidemuseoon koko päivän (klo 11-17) senioreille vain 2 €.

Opastettu kierros Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttelyyn klo 13. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan.

Taidemuseolla on esillä 1. ja 2. kerroksissa Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttely 8.1.2023 saakka, ja 3. kerroksessa pysyvä näyttely Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee.

Kangasala-talossa sijaitseva Kulttuuriravintola Jalmari on auki Senioripäivänä klo 11 alkaen. Seniorilounas ti-pe klo 13-15, seniorihintaan alk. 9,50 €. Viihtyisässä Jalmarissa tarjolla myös lämmintä ja kylmää juotavaa, ja kahvin kaveriksi makeaa ja suolaista pikkupurtavaa.

Lisätietoja Senioripäivistä ja muista Kimmo Pyykkö -taidemuseon tapahtumista kuten Piirustusilloista (maksuton), Lasten Lauantaista (maksuton) ja Yleisöluennoista (maksuton) päivitetään verkkosivuille www.kimmopyykkotaidemuseo.fi.