Sellovartit saavat Hevosia – Horses -näyttelyn soimaan 21.6. ja 7.7.

Taidemuseolla kuullaan improvisaation pohjalta luotuja sävellyksiä sellolle kahtena kesäpäivänä.

Elisa Wistuba Lorca, kuva: Petrus Tuisku / Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Jo viime kesänä alkaneet Sellovartit jatkuvat tiistaina 21.6. ja torstaina 7.7. klo 12, 14 ja 15:30. Varttien aikana kuullaan Kimmo Pyykkö -taidemuseon 2. kerroksessa Hevosia – Horses -näyttelyyn luotuja sävelmaailmoja. Sellovartit kuuluvat pääsymaksun hintaan (tai pääsy Museokortilla).

Selloa soittaa taidemuseon museolehtori-tiedottaja Elisa Wistuba Lorca, jolla on taustallaan sellonsoiton ammattiopintoja ja esiintyvänä muusikkona pitkä kokemus.

Olen aina innostunut musiikin ja muiden taiteenlajien vuorovaikutuksesta ja yhdistämisestä. Sellossa minua kiehtoo instrumentin syvä ja monialainen ääni. Pitkä tie klassisen musiikin saralla on antanut valmiuksia improvisaatiopohjaiseen säveltämiseen, jossa luon aina kuhunkin ympäristöön ja taideteokseen ainutlaatuisen äänimaailman” Elisa Wistuba Lorca kertoo.

Kesän yleisöohjelmissa on luvassa myös muita musiikkiesityksiä sekä heinäkuussa aukeava keppihevosrata, taidepajoja, viikoittaisia opastuksia ja paljon muuta. Tarkemmat tiedot kesän tapahtumista päivitetään sivuillemme.

Hevosia – Horses tuo taidemuseolle hevosaiheista taidetta lukuisilta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Näyttely on osa Visit Kangasalan Hevosvoimaisen kesän 2022 ohjelmaa. Näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 11.6.–28.8.2022.