Samuli Heimosen näyttely ja sen oheisohjelma tarjoavat jokaiselle jotakin

Kuvataiteilija Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyn monipuolinen oheisohjelma syventää näyttelykokemusta ja näyttelyn teemoja monin eri tavoin. Yleisöopastus sunnuntaisin klo 13 sisältyy pääsymaksun hintaan.

Valitse mieleisesi opastus

Museolehtorin kierroksella tutustutaan Samuli Heimosen näyttelyyn Monesta yksi. Aikuisille suunnatuilla asiantuntijakierroksilla pohditaan museolehtorin kanssa paitsi Samuli Heimosen teoksia ja teosten teemoja, myös taidehistoriallisia vaikutteita mosaiikkitekniikoista muotokuva-, asetelma- ja maisemamaalauksiin. Museolehtorin kierroksen pitää keskiviikkona 27.3. poikkeuksellisesti taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen. Kevään muut kierrokset keskiviikkoisin 27.3., ke 23.4. ja ke 8.5. klo 13.

Joka sunnuntai pidetään yleisöopastus klo 13. Opastukset sisältyvät pääsymaksuun.

Senioripäivinä museoon 2€:lla

Joka kuukausi taidemuseossa pidetään senioripäivä, jolloin seniorit pääsevät museoon 2€:lla koko päivän. Senioripäivän ohjelmassa näyttelyopastuksen lisäksi on usein myös muuta ohjelmaa. Seuraavana senioripäivänä tutustutaan muun muassa japanilaiseen, shintolaiseen perinteeseen kuuluvaan
kannettavaan alttariin. Kevään senioripäivät keskiviikkoina 13.3. ja 10.4.

Koiran kanssa taidemuseoon! -päivä

Koiran kanssa taidemuseoon -päivä järjestetään torstaina 28.4. klo 11-19, jolloin on mahdollisuus tutustua näyttelyyn koiran kanssa. Päivä on paitsi koirille ja heidän omistajilleen, myös koirien ystäville. Päivä liittyy kiinteästi Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyyn, jossa on esillä muotokuvia muun muassa koirista ja susista. Muina päivinä taidemuseoon ovat tervetulleita vain opaskoirat. Päivästä tiedotetaan tarkemmin lähempänä tapahtumapäivää.

Maalaustapahtuma musiikin säestämänä ja taiteilijatapaaminen

Kuvataiteilija Samuli Heimonen ja kansanmuusikko Ville Ojanen yhtyeineen kohtaavat Kangasala-talon lavalla. Tätä maalaustapahtumaa ei kannata jättää väliin! Heimonen ja Ojanen in Stereo -musiikillinen maalausesitys keskiviikkona 6.3. klo 19. Tapahtumalipulla sisäänpääsy myös Heimosen näyttelyyn. Esityspäivänä taidemuseo on avoinna klo 19 asti.

Suosittu taiteilijatapaaminen helmikuussa toi taidemuseoon liki 80 kävijää kuuntelemaan Samuli Heimosta ja hänen mietteitään taiteesta ja taiteilijuudesta. Huhtikuun taiteilijatapaamisessa torstaina 11.4. Heimonen kertoo muun muassa susimuotokuvistaan ja siitä, miten antiikin mosaiikit ovat innoittaneet häntä uusissa maalauksissaan. Yleisö voi myös esittää Heimoselle kysymyksiä, joita kannattaa miettiä jo etukäteen.

Teemapäiviä ja opastuksia lapsille

Joka kuukausi vietetään taidemuseossa myös Lasten lauantai -teemapäivää. Päivään kuuluu lapsille suunnattu opastus Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyssä, työpaja sekä muuta mahdollista toimintaa. Lasten lauantai -teemapäivät ovat lapsille maksuttomia ja lasten mukana tulevat aikuisetkin pääsevät maksutta mukaan. Kevään tulevat Lasten lauantait ovat ohjelmassa 23.2., 13.4. ja 27.4. klo 10-14.

Maalis-, huhti- ja toukokuussa Kangasalan koululuokilla on mahdollisuus tutustua maksutta Samuli Heimosen näyttelyyn. Kangasalan kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaan kuuluen kaikille ykkösluokkalaisille tarjotaan taidemuseokäynti opastuksineen ja bussimatkoineen. Myös muut luokka-asteet ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita maksuttomille museo-opastuksille, mutta ryhmien kuljetuskustannuksiin kaupunki valitettavasti ei voi osallistua, vaan ne jäävät koulujen ja varhaiskasvatuksen yksiköiden maksettavaksi.

Elämyksellinen mosaiikkikurssi

Mosaiikkikurssi ”Elämysmosaiikkia taiteen keskellä” pidetään huhtikuun kahtena sunnuntaina 7.4. ja 14.4. Kurssin kesto yhteensä 12 tuntia. Taiteilija Minna Polus johdattaa kurssilaiset mosaiikkitekniikkaan sekä mosaiikkien historiaan. Kurssi on suunnattu aikuisille ja se järjestetään yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa. Lisätietoja kurssista maaliskuussa Valkeakoskiopiston ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon sivuilta.

Poimi omat suosikkisi näyttelyn oheisohjelmasta!

Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely on avoinna Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 26.1.-19.5.2019.

Lasten lauantai Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Samuli Heimonen: Kehykset, 2018. Öljy ja akryyli kankaalle.