Reidar Särestöniemen näyttely avautuu 3.7.

Lappilaisen taidemaalari Reidar Särestöniemen (1925–1981) näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lauantaina 3.7.2021 klo 11. Särestöniemen tunnettujen, värikkäiden Lappia kuvaavien luonto- ja eläinaiheiden lisäksi on esillä taiteilijan varhaistuotantoa. Näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 3.7.–26.9.2021.
Reidar Särestöniemen näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kesällä 2021.

Reidar Särestöniemi: Kevät, 1977, öljy ja tempera kankaalle, 150 x 150 cm. Kirsi ja Keio Eerikäisen taidesäätiö. Kuva: Arto Liiti

Näyttelyn avajaiset toteutetaan virtuaalisesti ja tapahtuma on nähtävissä lauantaina 3.7. klo 13 os. https://reidar.videokanava.fi/, taidemuseon verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavilla (Kimmo Pyykkö -taidemuseon Facebook ja Instagram -kanavat).

Näyttelyn asiantuntijana toimii kuvataiteilija, TaT Jyrki Siukonen. Näyttely on kuratoitu Kirsi ja Keio Eerikäisen Taidesäätiön kokoelmasta. Lisäksi teoksia on lainattu muun muassa Didrichsenin taidemuseosta sekä useiden muiden taidemuseoiden kokoelmista.

Näyttely on yleisölle avoin ilman ennakkovarausta. Taidemuseo on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia taatakseen turvallisen museovierailun. Ajankohtaiset tiedot täällä: Ohjeet turvalliseen museovierailuun.

Kutsu medialle

Toimittajat voivat varata itselleen tutustumisajan näyttelyyn 30.6., 1.7. ja 2.7. ottamalla yhteyttä taidemuseon museolehtori-tiedottajaan.

Mediakuvat museon materiaalipankista. Kuvia ei saa rajata.

Ääniopasteet

Näyttelyssä on tarjolla ääniopasteita, joita kuuntelemalla voi tutustua näyttelyn sisältöihin ja teosten taustoihin. Reidar Särestöniemen näyttelyn opasteet on laatinut näyttelyn asiantuntija, TaT Jyrki Siukonen.

Tapahtumia kesällä

Pe 2.7. Lasten Löytöretkiviikko Kangasalla: klo 14 Ilves ja satumainen Taivaanjaara

Taidemuseon satuopastus johdattelee lapset tutustumaan Reidar Särestöniemen näyttelyyn, sen värikkäisiin teoksiin ja kiehtoviin luontoaiheisiin sadun kautta. Opastuksen kesto n. 30 min.

Oppaana: Elisa Wistuba Lorca, museolehtori-tiedottaja

Ikäsuositus: 5-v. ja sitä vanhemmat, päiväkoti- ja alakouluikäiset. Alle kouluikäiset lapset huoltajan kanssa. Ennakkoilmoittautuminen viimeistään ke 30.6. info@kangasala-talo.fi tai 040 773 0148.

Ti 6.7. Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä: Sellolla soitettuja, Särestöniemen teoksiin tehtyjä improvisaatioita näyttelysaleissa klo 12, 14 ja 15. Musiikkituokioissa kuullaan myös runoja. Sello: Elisa Wistuba Lorca

La 10.7. Suomen kuvataiteen päivä: Akvarellimaalausta Kangasalan Lepokodilla ja Ukkijärven rannalla.

Su 1.8. Kimmon päivä: Prof., kuvanveistäjä Kimmo Pyykön nimipäivän (2.8.) kunniaksi ilmainen sisäänpääsy.

To 12.8. Kangasalan museoiden ilta

Pe 24.9. Taiteiden yö Kangasalla

Tarkemmat tapahtumatiedot päivitetään taidemuseon verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan.

Turvallinen näyttelykäynti

Taidemuseo on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia. Ajankohtaiset tiedot täältä: Ohjeet turvalliseen museovierailuun

Kutsu medialle: Toimittajat voivat varata itselleen tutustumisajan näyttelyyn 30.6., 1.7. ja 2.7. ottamalla yhteyttä taidemuseon museolehtori, tiedottajaan.

Mediakuvat museon materiaalipankista

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kangasala-talo

Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
info@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.