Picassosta Pyykköön -näyttelyssä vieraili yli 10 000 kävijää

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttely Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä houkutteli kahdessa ja puolessa kuukaudessa yhteensä 10287 museokävijää. Erityisesti taidemuseon tapahtumat kiinnostivat: opastuksille ja tapahtumapäiviin osallistui lähes 3000 henkilöä.
Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, kuva: Jussi Koivunen

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttely Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä esitteli lehtikeisari Urpo Lahtisen, Hymy Lahtisen ja heidän poikansa Jeppe Lahtisen keräämän taidekokoelman helmiä. Näyttely oli esillä 16.6.–9.9.2018.

Kahden ja puolen kuukauden aikana näyttelyyn tutustui yhteensä 10 287 museokävijää. Opastuksia ja erilaisia teemallisia tapahtumapäiviä järjestettiin 37. Niihin osallistui yhteensä 2941 kävijää.

– Olemme hyvin iloisia, että ensimmäinen varsinainen kesäajan näyttelymme houkutteli kävijöitä yli odotusten. Meillä vieraili paljon ensikertalaisia, jotka kertoivat vaikuttuneensa paitsi Lahtisten ainutlaatuisesta kokoelmasta myös Kangasala-talosta kokonaisuutena, Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen hehkuttaa.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia näyttelyitä ja ensi kesää. Nyt lauantaina meillä avautuu kaksi uutta, korkeatasoista näyttelyä, joissa nähdään Pekka Luukkolan upeita maisemakuvia sekä Kimmo Pyykön pronssiveistoksia, Kotilainen jatkaa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää vuosittain kolme vaihtuvaa näyttelyä. Syksyllä 2018 esillä on suomalaiseen maisemaan erikoistuneen Pekka Luukkolan valokuvia sekä Kimmo Pyykön Elämänlanka, jossa nähdään pronssiveistoksia vuosilta 2000–2010.

Taidemuseon pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee avaa kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön elämän ja taiteilijanuran vaiheita. Kangasala-talossa sijaitseva Kimmo Pyykkö -taidemuseo avattiin vuoden 2015 alussa.

Mediakuvia: https://www.dropbox.com/sh/iwcksbxsz4e0djk/AADYTUEcrC-UmDjdvKqzKWVoa?dl=0
Teostiedot ja kuvaajien nimet tiedostojen nimissä mainittava julkaistaessa.

Lisätietoja:

Timo Kotilainen
toimitusjohtaja
Kangasala-talo Oy
timo.kotilainen@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

Avoinna ti–ke 11–17, to 11–19, pe–la 11–17, su 11–15 (heinäkuussa su 11–17)
Sisäänpääsy 6/4 € tai Museokortti, Alle 18-vuotiaat maksutta.

Vuoden 2015 alussa avattu Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee arkkitehtuuriltaan palkitussa Kangasala-talossa, 20 minuuttia Tampereelta. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta ympäri vuoden kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.