Nykykuvasta kultakaudelle – Naisten kuvia tänään ja eilen, Senioreiden taidemaanantai 8.2.2021 klo 11-13 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttely Naisten kuvia - teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta vie katsojan mukanaan taiteen nykyhetkeen ja avaa ovia taidehistoriaan teosten teemojen kautta. Naiset näkyvät näyttelyssä sekä taiteilijoina että teoksissa kuvattuina kohteina. Naiseus, siihen liittyvät roolit ja kehollisuus ovat keskeisiä teemoja teoksissa. Näyttelyssä on mukana teoksia 33 taiteilijalta, sisältäen valokuvia, piirroksia, maalauksia ja veistoksia. Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 23.1. – 23.5.2021.
Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta 23.1. – 23.5.2021

Interiööri Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttelystä. Kuva: Jussi Koivunen.

Näyttelyyn liittyvät tapahtumat alkavat helmikuussa, ja ensimmäisenä järjestetään ma 8.2. klo 11-13 ikäihmisille suunnattu tilaisuus, jossa on erityisesti kiinnitetty huomiota kävijöiden turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Senioreille suunnatun taidemaanantain aikana taidehistorioitsija (FM) Minna Polus johdattelee kävijät tarkastelemaan näyttelyn nykytaideteoksia valikoitujen esimerkkien kautta, valottaen samalla niiden yhteyttä ja kerrostumia menneiden vuosisatojen maalaustaiteen helmiin. Kierroksella on oiva tilaisuus tutustua kiireettömästi asiantuntijan ohjauksessa valikoituihin töihin. Tapaaminen perustuu yhteiselle muistelulle, avoimelle keskustelulle ja tunnelmoinnille, jossa innoittajana ovat Suomen taiteen kultakaudelta tutut teokset.

Taidemaanantai on ikäihmisille maksuton. Taidemuseo tarjoaa tarvitseville kasvomaskit. Tapahtumaan ei ilmoittauduta ennakkoon ja mukaan mahtuu rajattu henkilömäärä.

Turvallinen näyttelykäynti

Noudatamme taidemuseossa viranomaisten ohjeistuksiin perustuvia käytäntöjä turvallisen näyttelykäynnin takaamiseksi, lisätietoa koronaturvallisesta museokäynnistä täällä. Näyttelytiloissa yleisömäärä rajataan korkeintaan 10 henkilöön. Maanantaisin museo on muilta kävijöiltä suljettu.

Lisätietoa:

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
+358 40 773 0196
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste