Nuorten non-stop graffitipajassa tehdään yhteinen, moniosainen graffiti purettavan rakennuksen seinään

Pikkolan vanha päiväkoti saa uuden ilmeen, kun nuoret pääsevät toteuttamaan itseään taiteilijavetoisen urbaania taidetta tuottavan pirkanmaalaisen yhdistyksen Spraycankontrol ry:n ohjaamana. Graffitityöpaja pyörii non-stoppina la 22.8. klo 15-21. Työpajaohjaajina toimii Spraycankontrol ry.
Nuorten non-stop graffitityöpaja 22.8.2020.

Spraycankontrol suunnittelee luonnoksen graffitiin, piissin, jossa on kirjaimia, kuvallisia elementtejä ja tausta. Monivärinen, yhteinen teos viimeistellään ja maalataan osallistujien kanssa suoraan seinään. Maalattavia seiniä on kolme, ja työpaja tarjoaa maalit eikä omia tarvitse ottaa mukaan ellei itse halua. Graffitipaja tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua turvallisesti ja luvallisesti graffitimaalaamiseen. Tapahtumapaikka on Riihikuja 5. Tontilla sijaitsee vuonna 1976 rakennettu, tiilinen Pikkolan päiväkoti, joka puretaan viimeistään ensi vuonna.

Työpajaohjaajina toimii Spraycankontrol Ry, joka on vuonna 2016 Tampereella perustettu urbaania taidetta edistävä yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä väriä ja kulttuuria ihmisten arkiympäristöön. Yhdistys järjestää tapahtumia, sekä edistää katutaiteen harrastus- ja nauttimismahdollisuuksia Pirkanmaalla. Yhdistys pyrkii järjestämään aiheeseen liittyvää neuvontaa ja tiedotusta, näyttelyitä, maalauskohteita, toteuttaa tilaustöitä sekä alan mediajulkaisuja.

Ulkoilmatapahtuma peruuntuu vain kaatosateen sattuessa.

Tapahtuman järjestävät Kangasalan kulttuuripalvelut ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo yhteistyössä Kangasalan nuorisopalvelut ja Spraycankontrol Ry. Tapahtuma on osa Kimmo Pyykkö -taidemuseon Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaa.

Tapahtuma Facebookissa ›

Haastattelupyynnöt