Näyttelyjulkaisu muraalimaalauksia tekevästä Jussi TwoSevenistä ilmestyy 2.6.

Museon uudelleen avaamisen yhteydessä ilmestyy näyttelyjulkaisu Jussi TwoSevenin näyttelystä ja urasta.

Jussi TwoSevenin näyttelyjulkaisu. Kuva: Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Näyttelyjulkaisu muraalimaalauksia tekevästä Jussi TwoSevenistä on ilmestynyt

Jussi TwoSeven (s. 1983 Espoo) on helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on kuvataiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa. Näyttely on esillä 2.6.-23.8.2020 museon kahdessa kerroksessa. TwoSeven kuvaa teoksissaan villejä metsän eläimiä sekä urbaaneja kaupunkiympäristöjä, ja hän on tunnettu eleganteista ja fotorealistisista maalauksista ja installaatioista, joissa lukuisat yksityiskohdat on maalattu spraymaalilla ja sabluunoilla. Jussi TwoSeven kasvoi graffitikulttuurin parissa ja perinteisen graffitin ja katutaiteen vaikutus on nähtävissä hänen työskentelytavoissaan ja teostensa estetiikassa. Hän on myös yksi tunnetuimmista suomalaisista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista.

Näyttelyn uudelleen avaamisen yhteydessä ilmestyvä näyttelyjulkaisu on osa suomalaista katutaiteen dokumentointia. Toimittaja Jari Tammisen Poistuuko katu katutaiteesta? -artikkeli käy läpi katutaiteen murrosta ja asennemuutosta luvattomasta katutaiteesta luvalliseksi seinämaalaukseksi. Jussi TwoSevenin uraa katutaiteen tekijästä päätoimiseksi kuvataiteilijaksi on taidehistorioitsija Johanna Kankaan kirjoittama, joka perustuu taiteilijahaastatteluun ja arkistomateriaaliin.

”Oli todella hienoa päästä esittelemään tuotantoani, tämän kirjan muodossa ja ensimmäisen museonäyttelyni yhteydessä. Kirja ei keskity pelkästään tähän näyttelyyn, vaan siinä on kuvattuna matkaani kuvataiteilijana viimeisen kymmenen vuoden ajalta.” Jussi TwoSeven

Näyttelyjulkaisu on Kimmo Pyykkö -taidemuseon julkaisema. Julkaisu on myynnissä museokaupassa 17 € (sis. alv 10 %). Käteinen ja kortti.

Jussi TwoSeven All Is One 25.1.-23.8.2020

Toimittajat: Johanna Kangas, Jussi TwoSeven
Artikkelien kirjoittajat: Jari Tamminen, Johanna Kangas
Valokuvat: Jussi TwoSeven, Jussi Koivunen
Graafinen suunnittelu: Mako Niemelä
Julkaisija Kimmo Pyykkö -taidemuseo
64 sivua, kuvitettu
ISBN 978-952-69441-0-4
Hinta 17 € (sis. alv 10 %)

Jussi TwoSeven All Is One 2.6.-23.8.2020

Lisätietoa näyttelystä ›

Tutustu verkkonäyttelyyn ›

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste