Museolehtori – tiedottajan sijaisuus, haku päättyy 21.9.

Tule tekemään Kimmo Pyykkö -taidemuseon pedasisältöjä ja viestintää! Haemme vanhempainvapaan sijaiseksi museolehtori – tiedottajaa ajalle 26.10.22-30.7.2023.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on vuonna 2015 ovensa avannut taiteen kehto Kangasalan ydinkeskustassa, vain 20 minuutin ajomatkan ja hyvien bussiyhteyksien päässä Tampereelta. Yhdessä Kangasala-talon tapahtumien kanssa tuotamme vuosittain asiakkaillemme aineettomia elämyksiä laajalla skaalalla. Monipuolisesta näyttelytarjonnastaan tunnettu taidemuseo esittelee vuosittain kolme vaihtuvaa näyttelyä lukuisine oheistapahtumineen.

Museolehtorina vastaat museon yleisötyöstä ja tiedottamisesta. Työhön liittyy tapahtumien, taitelijatapaamisten ja työpajojen suunnittelua ja toteuttamista. Osa tapahtumista järjestetään yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Museolehtorina tehtäviisi kuuluu myös opastusten käsikirjoittamista ja oppaiden ohjaamista sekä teemallisten, eri ikäryhmät huomioivien opastusten suunnittelua ja toteutusta. Koululaisopastukset ovat tärkeä osa kevätkauden tehtäväkenttää.

Tiedottajana tehtäviisi kuuluu museon näyttelytoiminnasta ja tapahtumista tiedottaminen sekä printti- että sähköisessä mediassa ja somessa.

Sijaisuuden kokonaisuudesta on tarvittaessa mahdollista erottaa omaksi kokonaisuudekseen ulkoisen markkinointiviestinnän tehtävät, jolloin myös osa-aikainen tehtäväkuva on räätälöitävissä. Koska tarjottava sijaisuus on verrattain lyhyt, olemme avoimia erilaisille ehdotuksille museolehtorin tehtävien hoitamisessa.

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuvat opinnot, valmista tutkintoa ei vaadita. Toki arvostamme ja otamme valinnassa huomioon tutkinnot, sekä erityisesti taidehistorian opinnot ja museologian perusopinnot. Näppärä tietokoneen käyttäminen sekä luonteva suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito ovat perusedellytys tehtävässä onnistumiseksi. Satunnaisesti on pystyttävä myös ilta- ja viikonlopputyöhön.

Palkkaus määrittyy AVAINTA työehtosopimuksen mukaisesti ja määritellään tehtäväkokonaisuuden ja työkokemuksen perusteella. Tehtävän hoitaminen laskutusperusteisesti on myös mahdollista, mikäli haluat tarjota työpanosta ostopalveluna.

Lisätietoja antavat intendentti Soila Kaipiainen, 050 502 1036 ja toimitusjohtaja Timo Kotilainen, 040 631 6400 arkisin klo 9–15.

Hakemukset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen timo.kotilainen@kangasala-talo.fi, ke 21.9.2022 mennessä. Osoitekenttään maininta: Hakemus, museolehtori