Museoiden ilta Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 13.8. klo 17-22

Kangasalla vietetään Museoiden iltaa to 13.8.2020 klo 17 alkaen. Illan aikana voi tutustua myös Kimmo Pyykkö -taidemuseoon, jonne on maksuton sisäänpääsy klo 22 asti.
Museoiden ilta Kimmo Pyykkö -taidemuseossa ja Kangasala-talossa to 13.8.2020.

Näyttelyt

Kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttely All Is One esittelee hänen kankaalle ja suoraan seinälle maalaamiaan teoksia sekä hänen animaatioitaan. Hän kuvaa teoksissaan villejä metsän eläimiä sekä urbaaneja kaupunkiympäristöjä. Näyttelyn nimi All Is One käsittelee ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta, sitä kuinka kaikki liittyy toisiinsa. Näyttely on esillä 23.8. asti taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa.

Jussi TwoSeven (s.1983 Espoo) on helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa ja katutaiteessa. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista, joka tunnetaan myös kansainvälisillä taiteen kentillä. Kesäkuussa ilmestynyt All Is One -näyttelyjulkaisu on Museoiden illan aikana tarjouksessa 11 € (norm. 17 €). Näyttelyjulkaisu on osa suomalaista katutaiteen dokumentointia. Toimittaja Jari Tammisen Poistuuko katu katutaiteesta? -artikkeli käy läpi katutaiteen murrosta ja asennemuutosta luvattomasta katutaiteesta luvalliseksi seinämaalaukseksi. TwoSevenin uraa katutaiteen tekijästä päätoimiseksi kuvataiteilijaksi on taidehistorioitsija Johanna Kankaan kirjoittama, ja se pohjautuu taiteilijahaastatteluun ja arkistomateriaaliin.

Työpaja lapsille

Työpaja on lasten oma toiminnallinen hetki, jossa tutustutaan sabluunatekniikkaan ohjatusti klo 17-20. Turvavälien varmistamiseksi askartelupöydän ääreen sopii rajoitettu määrä lapsia ja nuoria kerrallaan. Non stop -askartelupaja on maksuton.

Kangasala-talo ja K-Kino

Kangasala-talon puolella voi illan aikana vierailla kehittyvässä kesänäyttelyssä “Muinaisen Sarsan salaisuuksia” tai nauttia K-Kinon elokuvatarjonnasta. Kangasala-talossa pääsee myös tutustumaan syksyn monipuoliseen ohjelmistoon ja lipunmyynti on auki koko illan klo 22 asti.

Muinaisen Sarsan salaisuuksia -näyttely koostuu kolmesta osasta ja se on esillä Kangasala-talon yläaulassa. Hevosia ja historiaa -nimisessä taidenäyttelyosuudessa on esillä kuvataiteilija ja taidehistorioitsija Ulla Enckell-Valon maalauksia. Sääksisäätiön näyttelyosuus kertoo valokuvineen Sarsassa elelevistä kalasääskistä, Sääksikeskuksesta ja Pohtiolammesta. Kolmas osuus keskittyy muinaista Sarsaa koskevaan tietoon ja historiaan. Näyttelyn on koonnut Heikki Mäenpää Harjula Productions Oy:stä sekä Tredun ja Mediapoliksen opiskelijat. Näyttely on esillä 13.9. asti ja sinne on vapaa pääsy.

Museoiden illan aikana näyttelyyn voi tutustua opastetulla kierroksella klo 18.30, 19.30 ja 20.30. Oppaana toimii Heikki Mäenpää.

K-Kinossa nähdään illan aikana kaksi elokuvaa. Pekka Töpöhäntä alkaa klo 17 ja Tuulten taottu maa klo 18.30. Liput elokuviin ovat 10/11 €.

Lisätietoa tapahtumasta ja näyttelystä sekä ohjeet turvalliseen näyttelykäyntiin kimmopyykkotaidemuseo.fi

Tiina Kuivalainen
museolehtori, tiedottaja

Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.