Mosaiikki – Lasten lauantain 23.3. teemana Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kevään 2019 toista Lasten lauantaita vietetään Kimmo Pyykkö -taidemuseolla 23.3. klo 10–14. Päivän aiheena on mosaiikki, joka on teemana sekä Samuli Heimosen maalauksissa että Kangasala-talon galleriassa paraikaa näyttelyään pitävällä Tuula Lehtisellä. Päivän ohjelmaan kuuluu lapsille tarkoitetut opastukset. Niiden lisäksi työpajassa voi suunnitella piirtäen myös omia mosaiikkeja. Lasten lauantaihin on vapaa pääsy, myös lasten mukana saapuville aikuisille.

Lasten lauantain teemana 23.3. on mosaiikki. Lasten opastuksilla klo 10 ja klo 12 katsellaan ja kierrellään yhdessä taidemuseossa sekä Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyssä että Tuula Lehtisen näyttelyssä Kangasala-talon galleriassa. Pohditaan yhdessä erityisesti sitä, miten Samuli Heimonen on maalannut susi- ja koira-aiheiset teoksensa monesta pienestä palasta, mosaiikkimaisesti. Tuula Lehtisen näyttelyssä puolestaan on nähtävillä pienistä lasinpaloista tehtyjä kasvi- ja luontoaiheisia mosaiikkeja, joiden tekniikkaa myös tutkitaan yhdessä.

Kierroksen jälkeen on evästauko. Taidemuseo tarjoaa mehua ja keksejä.

Työpajojen jälkeen pidetään työpaja, jossa jokainen saa suunnitella itse oman mosaiikin tai mosaiikkimaisen maalauksen piirtämällä.

Ei ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Johanna Kangas, museolehtori-tiedottaja
www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Lasten lauantai 23.3. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Samuli Heimonen: Panthera, 2018. Akryyli ja öljy kankaalle, 160 X 160 cm.