Metsätöitä-näyttelyn muotoilijan, Helena Vaarin, kirkkotekstiilit vaihdetaan alkaneen kevään myötä valkoisista vihreisiin

Lauantaina 18.3.2023 klo 12 Kimmo Pyykkö -taidemuseon Metsätöitä-näyttelyssä esillä olevat tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaarin valkoiset kirkkotekstiilit vaihdetaan vastaaviin vihreisiin. Valkoinen väri on juhlan väri ja sitä käytetään kirkoissa pääsiäisestä toukokuulle saakka. Valkoiset kirkkotekstiilit pääsevät siis takaisin töihin omiin kirkkoihinsa. Tervetuloa katsomaan näyttelyyn, millaiset vihreät tekstiilit ovat!
Tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaari

Helena Vaari Kimmo Pyykkö -taidemuseossa, Pyhtään Pyhän Henrikin kirkon valkoisen antependiumin edessä. Kuva: Jussi Koivunen.

Metsätöitä-näyttelyssä esillä olevat valkoiset kirkkotekstiilit Pyhtään ja Asikkalan seurakunnista vaihdetaan näiden seurakuntien vastaaviin vihreisiin tekstiileihin la 18.3.20023 klo 12 Kimmo Pyykkö -taidemuseon toisessa kerroksessa. Tekstiilitaiteilija, käsityömestari Helena Vaari on itse paikalla vaihtamassa kirkkotekstiilejä. Vaari on myös tavattavissa vaihdon jälkeen klo 13–15, jolloin hän on kertomassa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa esillä olevista kirkko- ja taidetekstiileistään.

Valkoinen väri on ilon ja juhlan väri kirkoissa. Valkoisia kirkkotekstiilejä käytetään kirkoissa pääsiäisestä toukokuulle saakka, sekä suurina juhlapäivinä, kuten jouluna. Metsätöitä -näyttelyssä tähän asti esillä olleet tekstiilit pääsevät siis takaisin töihin omiin kirkkoihinsa.

Vihreitä kirkkotekstiilejä käytetään suurimman osan vuodesta. Vihreä on elämän, uskon, toivon ja kasvun väri. Kun Metsätöitä-näyttely päättyy 21.5.2023, myös vihreät tekstiilit palaavat kirkkoihinsa. Vihreät ovat käytössä kesäkuusta aina ensimmäiseen adventtiin saakka muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kevät ja vihreys voittavat vähitellen!

Tervetuloa seuraamaan Helena Vaarin kirkkotekstiilien vaihtoa, joka järjestetään la 18.3.2023 klo 12–13 Kimmo Pyykkö -taidemuseon toisessa kerroksessa sekä taidemuseon Instagram-tilillä livelähetyksenä osoitteessa: www.instagram.com/kimmopyykkoartmuseum. Helena Vaari on paikalla Metsätöitä -näyttelyssä klo 13–15 kertomassa esillä olevista kirkko- ja taidetekstiileistään. Osallistuminen tilaisuuteen museon normaalein pääsymaksuin.

Seuraa tiedotusta myös Helena Vaarin taiteilijatapaamisesta, joka järjestetään la 1.4. klo 12–13.30 Kangasala-talon Valtuustosalissa. Taiteilijatapaamisen jälkeen on Helena Vaarin kirjan, Neula siveltimenä, julkistusjuhla Kulttuuriravintola Jalmarissa klo 14–15. Kirjan kustantaa Väyläkirjat. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin Metsätöitä -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 28.1.–21.5.2023.

Lue lisää:

www.helenavaari.fi ja www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Medialle

Mediakuvat löytyvät sivuiltamme. Kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä museolehtori-tiedottajaan ajan sopimiseksi.

Lisätietoja:

Liisa Ahlfors
museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
liisa.ahlfors@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015-palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste