Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin Metsätöitä -näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa la 28.1.2023

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2023 näyttelyohjelmiston avaa Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin Metsätöitä -näyttely, jonka teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä taiteellisen työskentelyn lähtökohtana. Muotoilijaryhmän teokset ovat niin pinta- ja tekstiilisuunnittelua, video- ja valokuvateoksia, taidekasvatuksellisia installaatioita kuin kirkko- ja taidetekstiilejäkin. Luonnonperintösäätiö on tuottanut näyttelyn yhteyteen Ikimetsäpuodin, jonka tuotoilla suojellaan suomalaista ikimetsää.
Merja Palin, Nina Ruokonen, Helena Vaari: Metsätöitä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 28.1.–21.5.2023.

Nina Ruokonen: Maapallonhalaamisyrityksiä, osa I, 2022. Pigmenttivedos alumiinille, 55 x 37 cm.

Metsätöitä -näyttely on kolmen muotoilijan, Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin yhteinen matka suomalaiseen metsään. Näyttelyn teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä taiteellisen työskentelyn lähtökohtana. Näyttelyn muotoilijat kertovat:

”Kipinä näyttelyn syntyyn on ollut suru ja huoli metsien tuhoutumisesta ja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Kun havahdumme oman elämämme riippuvuuteen meitä ympäröivästä maailmasta, vastuu, kiitollisuus ja tarve aktiiviseen huolenpitoon planeettaamme kohtaan kasvaa. Metsät ja koko maapallon monilajinen elonkirjo ovat elämämme perusta. Olemme kietoutuneita yhteen. Suomen vanhoista luonnontilaisista metsistä on jäljellä enää muutama prosentti, ja lähes 80 % metsiemme luontotyypeistä on arvioitu uhanalaisiksi. Näyttelyn missio on olla mukana puolustamassa viimeisiä vanhoja metsiämme. Näyttely rohkaisee positiiviseen aktivismiin – yhdessä toimimalla ylläpidämme elämää rakentavaa toivoa, ja hyviä asioita tapahtuu.”

Vuonna 1995 perustettu Luonnonperintösäätiö, joka suojelee Suomen luontoa ja ensisijaisesti uhanalaista metsää, hankkii omistukseensa luonnonsuojelualueita ja takaa niille pysyvän, luonnonsuojelulain mukaisen rauhoituksen. Luonnonperintösäätiö tuottaa Metsätöitä -näyttelyn yhteyteen Ikimetsäpuodin, jonka tuotoilla suojellaan suomalaista ikimetsää. Ikimetsäpuodin tuotteissa on Merja Palinin Ikimetsä -kuosit Kaukametsä ja Tapiola. Suomen Korttipiste Oy (Karto) on lahjoittanut Ikimetsäpuotiin Merja Palinin suunnittelemat postikortit. Ikimetsäpuodissa on myynnissä myös Nina Ruokosen Ystävät -kuvakirjaa (Aarre Design, 2018).

Metsätöitä -näyttelyssä on esillä taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin (s.1967) tekstiili- ja pintasuunnittelua, tekstiilitaiteilija ja kuvataidekasvattaja Nina Ruokosen (s. 1974) video- ja valokuvateoksia, taidekasvatuksellisia installaatioita sekä tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaarin (s. 1963) kirkko- ja taidetekstiilejä. Näyttelyssä on myös äänitaiteilija Kirsi Ihalaisen (s. 1982) äänitaideteoksia ja Kelosound-äänidesigntuotteita. Lisäksi esillä on videotuottaja Tuomas Ikosen Metsään-esittelyvideo näyttelyn muotoilijoista.

Tervetuloa Metsätöitä -näyttelyn avajaisiin, joita vietetään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lauantaina 28.1.2023 klo 14 alkaen. Tervehdyssanat lausuu Kangasala-talo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Riitta Santala-Köykkä. Näyttelyn avaa luontotoimittaja Minna Pyykkö. Luonnonperintösäätiön toimintaa esittelee toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Lehdistötilaisuus järjestetään avajaispäivänä lauantaina 28.1.2023 klo 12 Metsätöitä -näyttelyn muotoilijoiden läsnä ollessa.

Metsätöitä on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 28.1.–21.5.2023.

Lue lisää Metsätöitä -näyttelyn muotoilijoista:

Merja Palin – Palin Design ›

Nina Ruokonen – Aarre Design ›

Helena Vaari – Helena Vaari Design ›

Kirsi Ihalainen ›

Medialle

Mediakuvat löytyvät sivuiltamme. Kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä museolehtori-tiedottajaan ajan sopimiseksi.

Lisätietoja:

Liisa Ahlfors
museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
liisa.ahlfors@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015-palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste