Maksuttomat Piirustusillat alkavat Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on tarjolla syksyllä neljä eri teemaista Piirustusiltaa torstaina 3.11., 10.11., 24.11. ja 1.12. klo 17.30—19. Piirustusilloissa inspiroidutaan Kimmo Kaivannon taiteesta, sormien ja käsien teemasta, sekä luonnon ja rauhan aihepiireistä kuvataiteilija Tiina Lammisen johdolla. Tamperelainen kuvataiteilija Tiina Lamminen on ollut myös mukana kirjoittamassa Kimmo Kaivanto -kirjaa, joka julkaistiin näyttelyn avautumisen yhteydessä. Piirustusillat sopivat sekä aloitteleville, että piirustusta jo harrastaville aikuisille ja nuorille.
Maksuttomat Piirustusillat alkavat Kimmo Pyykkö -taidemuseossa marraskuussa 2022.

Detalji Kimmo Kaivannon luonnospaneelista, Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Illoissa tutustutaan erilaisiin tekniikoihin ja piirtimiin, kuten lyijykynä, hiili ja liidut. Osallistuminen on maksutonta ja kaikki materiaalit saat myös Kimmo Pyykkö -taidemuseosta maksutta. Voit osallistua Piirustusiltojen jokaiselle neljälle kerralle tai käydä vaikka vain kerran kokeilemassa miltä piirtäminen tuntuu. Minkäänlaisia taitoja ennakkoon ei vaadita, pelkkä innostus piirtämiseen riittää!

Osallistujat pääsevät myös maksutta taidemuseoon Piirustusiltojen yhteydessä. Ensimmäisellä kerralla tutustutaankin yhdessä Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttelyyn piirtämisen näkökulmasta. Kierroksen jälkeen aloitetaan piirustuksen harjoittelu havaintopiirtämisellä. Näyttelyn ensimmäisessä kerroksessa on Kaivannon itse kokoamia luonnospaneeleja, joista voi myös ammentaa inspiraatiota piirtämiseen ja piirrosten luonnosteluun.

Muilla kerroilla harjoitellaan piirtämistä paperille sinua itseäsi kiinnostavilla piirtovälineillä, kuten hiilellä, lyijykynällä, liiduilla tai vaikkapa kuulakärkikynällä. Iltojen tarkemmat teemat tarkentuvat lähempänä, tiedotamme niistä verkkosivuillamme.

Kuvataiteilija Tiina Lamminen odottaa innoissaan Piirustusiltoja ja rohkaisee jokaista mukaan kokeilemaan miltä piirtäminen tuntuu.

— Piirustuskokeiluissaan voi halutessaan ilmaista myös erilaisia aiheita vapaasti ja rohkeasti. Kaivannolle tärkeät aiheet nousivat luonnon ja rauhan aihepiireistä. Hänen ilmaisunsa saattoi olla abstraktia tai julisteenomaisesti selkeytettyä, Lamminen kuvailee.

Lämpimästi tervetuloa mukaan maksuttomiin Piirustusiltoihin Kimmo Pyykkö -taidemuseoon!

Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo (kokoonnutaan alkuun klo 17.30 Kangasala-talon aulassa, josta jatketaan yhdessä taidemuseon puolelle)

Päivä: torstaina 3.11., 10.11., 24.11. ja 1.12.

Aika: klo 17.30–19

Ilmoittautuminen: ei ennakkoilmoittautumista

Pääsylippu: maksuton, vapaa pääsy!

Taidemuseolla on esillä 1. ja 2. kerroksissa Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttely 8.1.2023 saakka, ja 3. kerroksessa pysyvä näyttely Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee.

Lisätietoja Piirustusillasta ja muista maksuttomista tapahtumista löytyy Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivuilla www.kimmopyykkotaidemuseo.fi.

Lisätietoja medialle antaa:

Tiia Ennala, taidemuseon tapahtumat ja markkinointi
050 530 1512
tiia.ennala@kangasala-talo.fi

Soila Kaipiainen, intendentti
050 502 1036
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste