Lauri Eriksson luennoi Maaliskuulaiset-ryhmän vaikutuspiiristä suomalaisessa taide-elämässä Kangasala-talon Valtuustosalissa

Väitöskirjatutkija ja valokuvataiteilija Lauri Eriksson luennoi Maaliskuulaiset-ryhmän syntyvaiheista ja vaikutuspiiristä suomalaisessa taide-elämässä Kangasala-talon Valtuustosalissa torstaina 2.11.2023 klo 17.30-19. Luennolle on vapaa pääsy.
Interiöörikuva Kimmo Pyykkö -taidemuseon Aikalaisia – 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta -näyttelystä. Kuva: Jussi Koivunen.

Aikalaisia – 1960-70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta. Kuvaaja Jussi Koivunen / Studio Koivunen Oy.

Lauri Erikssonin luento avaa taustoja siitä, mitkä tekijät vaikuttivat Maaliskuulaiset-ryhmän syntymiseen, minkälaista toimintaa ryhmällä oli ja kuinka se heijastuu suomalaiseen taide-elämään. Ryhmän puolestapuhujat tai käytännön järjestelijät olivat Mauri Favén, Laila Pullinen ja Jaakko Sievänen.

Ryhmänäyttelyiden kokoonpano vaihteli, mukana oli taidemaalareita kuten Reino Hietanen, Kimmo Kaivanto, Ahti Lavonen, Kauko Lehtinen, Jaakko Sievänen sekä kuvanveistäjiä kuten Mauno Hartman ja Kain Tapper. Näiden taiteilijoiden teoksia on nähtävissä myös Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Aikalaisia – 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta -näyttelyssä, jossa on esillä teoksia 22 eri taiteilijalta. Silloiset nuoret, nyttemmin jo vankan klassisen nykytaiteen statuksen saaneet tekijät tunnettiin informalisteina, uusrealisteina, surrealisteina, Maaliskuun ryhmän jäseninä ja niin sanottuina Saran poikina, mutta myös konsuli Simo Kuntsin taidekokoelman keskeisinä taiteilijoina.

Lauri Eriksson on opiskellut mm. taidehistoriaa ja valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta, jossa hän parhaillaan toimii väitöskirjatutkijana. Eriksson on vieraileva luennoitsija Aalto-yliopistossa ja Lahden ammattikorkeakoulussa. Eriksson on työskennellyt valokuvauksen parissa yli 30 vuotta. Hän on pitänyt valokuvanäyttelyitä sekä julkaissut kirjoja. Hänen töitään on julkaistu ympäri maailmaa arvostetuissa aikakausi- ja sanomalehdissä.

Aikalaisia – 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta -näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 16.9.2023 – 7.1.2024

Lue lisää: https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/

Medialle:

Lisää mediakuvia löytyy kuvapankistamme. Huomaathan, että kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä ajan sopimiseksi.

Lisätiedot:

Museolehtori-tiedottaja
Julia Väisänen
0407730196
taidemuseo@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo esittelee korkeatasoista kotimaista taidetta vaihtuvissa näyttelyissä ympäri vuoden. Taidemuseon pysyvässä näyttelyssä tutustutaan kuvanveistäjä Kimmo Pyykön uraan ja taiteeseen yli 60 vuoden ajalta. Vuoden 2015 alussa avattu Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee arkkitehtuuriltaan palkitussa Kangasala-talossa Kangasalan keskustassa, 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Kangasala-talossa toimii lisäksi konserttisali, elokuvateatteri ja ravintola. Kangasala-talo tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Meillä on Ekokompassi-sertifikaatti ja vastuullisen matkailun STF-merkki.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste