Lasten lauantaina leikitään eläinhahmoa lennätellen 14.11. klo 10-12

Lasten lauantai on lasten maksuton taidetyöpaja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Syksyllä tutustutaan varjoteatteriin, jonka ohjaa Nukketeatteri Mantan kapina. Marraskuun aiheena on Metsän eläimet -varjoteatterityöpaja.

Lasten varjonukketyöpaja. Kuva: Anni Keskinen / Kimmo Pyykkö -taidemuseo

”Minä olen vikkelä ja huima, enkä yhtään tuima. Minä olen kevyt ja soma, olen metsän oma. Viikset sojossa sekä hännänpää kippurassa ja ojossa. Mitä minä mahdan sanoa? Olen ja olla möllötän, välillä tuhisen ja töllötän. Olen kultakarvainen komeus, tanssiva hunajainen tahmeus. Millaista ääntä minä pidän?”

Työpajassa lapsi pääsee sukeltamaan varjoteatterin hauskaan maailmaan valmistamalla oman eläinhahmon (haaraniittinukke) ja kuulostelemaan mitä se haluaa kertoa, miten äännellä ja liikkua varjokankaalla. Inspiraationa osallistuja voi poimia metsämaisemaan kätketyn luonnekuvauksen. Tarjolla on myös valmis eläinmalli, josta on helppo ikätason mukaan valmistaa omannäköinen hahmo. Omaa eläintä pääsee liikuttamaan visuaaliseen metsämaisemaan.

Työpajan ohjaa Nukketeatteri Mantan kapina.

Samalla voi poiketa Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta -näyttelyssä, joka on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 19.9.2020 – 3.1.2021. Alle 18-vuotiaat lapset pääsevät maksutta museoon.

Lue lisää näyttelystä ›

Ohjeet turvalliseen museovierailuun

Taidemuseo tarjoaa tarvitseville työpajassa kasvomaskit.

Turvallinen näyttelykäynti ›

Tiina Kuivalainen
museolehtori, tiedottaja
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.