Lasten lauantaina 10.12.2022 klo 10–13 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lennetään ja leijutaan

Suosittu Lasten lauantai tulee taas Kimmo Pyykkö -taidemuseolle lauantaina 10.12.2022 klo 10–13. Taidemuseo kutsuu kaikki mukaan taiteilemaan non-stop -työpajaan koko perheen maksuttomaan tapahtumaan.
Kimmo Pyykkö -taidemuseon Lasten lauantaisin päästään taiteilemaan eri teemaisissa työpajoissa vaihtuvien ohjaajien kanssa.

Kuva: Tiia Ennala, Kimmo Pyykkö -taidemuseo / Kangasala-talo

Joulukuun Lasten lauantain työpajassa kuvataiteilija-taidekasvattaja Niina Kiiverin ohjauksessa tehdään lentäviä ja leijuvia olentoja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa esillä olevan Kimmo Kaivannon taiteen siivittämänä. Tapahtumaan voi osallistua koko ajaksi, tai vain piipahtaa oman aikataulun mukaan klo 10–13 välisenä aikana. Materiaalit ja muut tarvikkeet työskentelyyn saa paikan päältä maksutta, mukaan tarvitset vain lennokkaan mielikuvituksen ja oman aikuisen!

Lasten lauantain työpajaan osallistuvat lapset ja aikuiset pääsevät myös taidemuseon näyttelyihin maksutta. Taidemuseon puolella lapsille on luvassa myös jännittävää taidesuunnistusta – kuka perheenjäsen ratkoo kuva-arvoitukset nopeimmin? Palkaksi salapoliiseille luvassa tarramerkki.

Lasten lauantain työpaja on suunnattu koko perheelle, lapsilla tulee olla huoltaja mukana – yhdessä taiteen tekeminen ja kokeminen on antoisampaa!

Perheen pienimmille on rakennettu oma kiva leikkipaikka leluineen, jossa vauvat ja taaperot viihtyvät isompien lasten taiteilun lomassa. Nälän yllättäessä Kulttuuriravintola Jalmariin pääsee välipalalle jouluiselle piparivohvelille tai burgerille.

Lasten lauantai on Kimmo Pyykkö -taidemuseon suosittu koko perheen yleisötapahtuma, jossa vaihtuvat teemat ja vierailevat taideohjaajat aina kunkin näyttelyn aihepiirin mukaan. Lasten lauantai tarjoaa kaikille perheille avointa, maksutonta, matalan kynnyksen ohjelmaa ja työpajoja taiteen parissa.

Paikka: Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasala-talon aula

Päivä: lauantai 10.12.2022

Aika: klo 10–13, työpajaan voi osallistua non-stop klo 10–13 välillä omien aikataulujen mukaan

Ilmoittautuminen: Ei ennakkoilmoittautumista

Hinta: maksuton tapahtuma, materiaalit saa maksutta taidemuseolta. Vapaa pääsy!

Taidemuseolla on esillä 1. ja 2. kerroksissa Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttely 8.1.2023 saakka, ja 3. kerroksessa pysyvä näyttely Kimmo Pyykkö: Pitkän matkan ateljee.

Muut maksuttomat tapahtumat kuten Toivetorstait eli ilmaisillat, Yleisöluennot, Piirustusillat ja muut tapahtumat löytyvät Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivuilla www.kimmopyykkotaidemuseo.fi.