Lasten lauantai 23.2. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Eläimiä taiteessa – Kimmon rotat ja Samulin sudet

Kevään 2019 ensimmäistä Lasten lauantaita vietetään Kimmo Pyykkö -taidemuseolla 23.2. klo 10–14. Aiheena ovat Samuli Heimosen näyttelyn teemat: eläimet eri muodossaan. Lasten lauantaihin on vapaa pääsy, myös lasten mukana saapuville aikuisille.
Lasten lauantai Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Samuli Heimonen: Tahto muuttaa maailmaa, 2018. Öljy ja akryyli kankaalle, 140 x 180 cm.

Lasten lauantain teemana ovat eläimet taiteessa. Aamupäivällä klo 10.00 alkaen katsellaan oppaan johdolla kirjojen ja kuvitusten avulla suomalaisen taiteen varhaisia eläinkuvauksia. Von Wrightin taidemaalariveljekset kuvasivat paljon lintuja, mutta löytyy heidän tuotannostaan vasikka ja sikakin. Kuvanveistäjä Jussi Mäntynen keskittyi eläinten kuvauksiin, hän teki muun muassa suurikokoisia hirviveistoksia. Kissoja ovat kuvanneet taidegraafikot Tuulikki Pietilä ja Frans Toikkanen. Lapset voivat tuoda mukanaan kuvia omista lempieläintaideteoksiaan ja lempieläimistään.

Lasten opastuksella katsellaan ja kierrellään yhdessä taidemuseossa etsimässä eläimiä sekä Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee -näyttelyssä että Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttelyssä. Kierroksella saattaa löytyä koiria, susia, panttereita, kojootteja, korppeja ja rottiakin. Sekä koiraeläinten ja jopa karhun pääkalloja!

Kierroksen jälkeen on evästauko. Taidemuseo tarjoaa mehua ja keksejä.

Tämä jälkeen pidetään työpaja, jossa jokainen toteuttaa itse eläinaiheisen teoksen Samuli Heimosen maalauksista tuttuun mosaiikkimaiseen tapaan. Omat värikynät mukaan!

Ei ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Johanna Kangas, museolehtori–tiedottaja